Ruoka

Lounaspaikka: Lounaaksi intialaista ja suomalaista kotiruokaa

TIMO JAKONEN
Lammaskorma ja chilikana saivat kehuja. Lounaalla on aina tarjolla kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista pääruokaa.
Lammaskorma ja chilikana saivat kehuja. Lounaalla on aina tarjolla kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista pääruokaa.

Davinder Singh on vielä toistaiseksi mukana osakkaana Lohjalla sijaitsevassa ravintolassa. Singh halusi kuitenkin perustaa oman ravintolan. Hän ihastui Maariankadun ja Aninkaistenkadun kulmassa olevaan ravintolatilaan ja ravintolan sijaintiin. Lokakuun lopulla Singhin uusi ravintola, Intian Helmi, aukesi Turkuun.

– Suunnittelin ravintolan sisustuksen mieleisekseni. Remontoin ravintolan kokonaan sekä salin puolelta että keittiöstä, Singh kertoo.

Ravintola on sisustettu pelkistetysti ja hillitysti. Tila on avara, linjakas ja valoisa. Asiakaspaikkoja on 75.

Singhilla on yli kymmenen vuoden kokemus ravintola-alalta sekä a lá carte -puolelta että myös suurtalouskeittiöstä. Pääkaupunkiseudulla hän on työskennellyt erilaisissa ravintoloissa kokkina ja keittiöpäällikkönä. Kokemusta Singhilla on eri ruokakulttuureista, etenkin intialaisen ja suomalaisen ruuan valmistamisesta. Tästä syntyi myös idea siihen, minkälaisen ravintolan hän haluaa tehdä Intian Helmestä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ravintolassa tarjoillaan intialaista ja suomalaista ruokaa. Näin valikoima on monipuolisempi, ja erilaisille makumieltymyksille löytyy vaihtoehtoja samasta paikasta. Jos vaikka ruokailemaan tulevasta ryhmästä yksi haluaa pihvin, toinen kala-annoksen ja kolmas intialaista ruokaa, on se nyt mahdollista, Singh hymyilee.

"Ruokalistan suunnittelen jokaiselle viikolle erikseen."

Lounasta Intian Helmessä tarjoillaan buffetpöydästä. Päivittäin lounasbuffetissa on tarjolla neljä erilaista pääruokaa, kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista vaihtoehtoa sekä riisiä ja perunaa lisukkeiksi. Lisäksi tarjolla on keittoa, runsas salaattipöytä ja naanleipää. Lounaaseen kuuluu kahvi tai tee ja jälkiruoka.

– Ruokalistan suunnittelen jokaiselle viikolle erikseen. Minusta on hienoa ideoida erilaisia kokonaisuuksia. Tärkeintä ovat hyvät ja tuoreet raaka-aineet. Esimerkiksi naanleivässä suosin erikoisvehnäjauhoja, jotta leipä säilyy hyvänä, eikä kovetu lounaan aikana, Singh kertoo.

Ruuissa mausteet ovat tärkeässä asemassa. Singh toteaa, että suomalaiset ovat jo tottuneet ja osaavat myös vaatia sitä, että ruuan pitää olla hyvin maustettua, eikä tulisestikaan maustettuja ruokia vieroksuta.

– Intialaisessa ruuassa perusta on erilaisissa maustesekoituksissa. Yksi merkittävä lisuke on raitakastike, josta myös löytyy erilaisia reseptejä, jokaisella kokilla vähän omanlaisensa, Singh jatkaa.

Testipäivänä Intian Helmessä oli tarjolla porkkanainkiväärikeittoa, pannupihvejä sipulikermakastikkeessa, lammaskormaa, chilikanaa, sveitsinleikettä sekä riisiä ja perunoita. Salaattipöydässä oli tarjolla muun muassa tuoresalaatteja, oliiveja, jalapenoja, erilaisia papuja, punajuuri- ja punakaalisalaatteja sekä siemenvalikoima. Jälkiruuaksi oli sitruunakakkua.

Valitsin buffetpöydästä maisteluun porkkanainkiväärikeittoa ja naanleipää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Keitto oli maukasta ja inkiväärin maku pääsi oikeuksiinsa. Keitto lämmitti mukavasti marraskuisena kylmänä päivänä. Pehmeä naanleipä täydensi kokonaisuutta.

Ruokaseuralaisen lautaselle valikoitui lammaskormaa ja chilikanaa, jotka saivat kehuja.

– Asiakkaiden suosikkiannoksia ovatkin tandooriuunissa paahdetut kanaruuat, Singh kertoo.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Intian Helmi

Ravintola, joka tarjoaa sekä intialaista että suomalaista ruokaa.

Maariankatu 2, Turku.

Yhteystiedot: www.intianhelmi.fi.

Lounas arkisin kello 10.30–15. Buffetpöytä, jossa on sekä intialaisia että suomalaisia pääruokavaihtoehtoja, 10 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​