Uutiset

Burleskitaiteilijasta merikapteeniksi

JORI LIIMATAINEN
Edvina Walstén on aina ollut viehättynyt risteilyistä. Nyt hän opiskelee merikapteeniksi.
Edvina Walstén on aina ollut viehättynyt risteilyistä. Nyt hän opiskelee merikapteeniksi.

Tammikuussa 2016 Edvina Walstén pääsi ensimmäistä kertaa tuottamaan omannäköistään kirpputoria Kårenille. Konsepti on onnistunut. Tähän mennessä Kårenin Kirppiksiä on järjestetty jo 28 kertaa. Tapahtumissa on vieraillut lähes 16 000 kävijää ja myyjiä on ollut reilu 1 550. Kirpputorista on kasvanut Varsinais-Suomen suurin kirpputoritapahtuma.

– Turussa oli ja on monenlaisia kirpputoreja, mutta varsinaista keskusta-alueelle sijoittuvaa kirpputoritapahtumaa täällä ei ollut. Halusin tuottaa omannäköiseni, laadukkaan ja elämyksellisen sellaisen. Haluan ihmisten huomaavan, että kaikkea tavaraa ei tarvitse ostaa uutena.

Walstén kiertää itse ahkerasti kirpputoreja sekä Suomessa että ulkomailla ja hankkii kaiken tarpeellisen käytettynä. Mieluummin hän suosii kirpputoreja kuin second hand -kauppoja.

– Kirpputoreilla voi tehdä yksilöllisempiä löytöjä. Maailma on täynnä tavaraa. Haluan kuluttaa ja elää järkevästi ja luontoa säästäen. Kierrätys ja luonnon kunnioittaminen ovat olleet elämäntapani jo yläasteikäisestä lähtien.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kåren valikoitui tapahtumapaikaksi, sillä tila oli Walsténille ennestään tuttu ja merkityksellinen sekä vanhaa aikaa henkivä.

– Kåren on kuin toinen kotini. Kirpputorin lisäksi olen tuottanut sinne kymmenen vuoden aikana useita burleskitapahtumia.

Burleskiin Walstén tutustui ensimmäisen kerran jo vuonna 2008. Tammikuussa 2010 järjestettiin Turun ensimmäiset burleski-iltamat Kiki Hawaijin johdolla ja Walstén oli mukana yleisössä.

– Sen jälkeen ei enää ollut paluuta. Menin mukaan Kiki Hawaijin burleskikerhoon, ja ensimmäinen sooloesitykseni oli jo saman vuoden syksyllä. Minulle laji on ollut aina elämäntapa, ei harrastus.

Walsténille burleski merkitsee taidemuotoa, johon kuuluu monta eri osa-aluetta: tanssia, teatteria, huumoria, kabareeta ja strippausta.

"Uskon, että tulevaisuudessakin kotini on Turussa, vaikka päätyöni olisikin missä päin maailmaa tahansa."

– Taidemuoto on väylä luovuuteni kanavoimiseen. Haluan kertoa burleskin keinoin tarinoita, jotka koskettavat katsojia. Samalla voin korostaa kierrättämisen merkitystä esiintymisasuillani, jotka ovat kaikki valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Burleskipiireissä taiteilija on tunnettu nimellä Lady Winkheart. Walstén tuottaa burleski-iltoja ja esiintyy itse yksityistilaisuuksissa ja muissa burleskitapahtumissa sekä opettaa taidemuotoa. Hänellä on oma studio.

– Haluan jakaa burleskin merkitystä muillekin tuntieni välityksellä. Opettaminen on antoisaa. Tunneilla oppilaat hitsautuvat yhteen ja ilmapiiri on lämmin ja avoin.

– Kyse on esittävästä taiteesta, mutta vaikka en ole tanssinopettaja, osa voi ottaa tunnin tanssina ja liikuntamuotona, toiset parantavat tunnilla itsetuntoaan, osa haluaa murtaa perinteisiä roolimalleja. Kaikki tulkinnat ovat oikeita, Walstén toteaa.

Varsinais-Suomen suurinta burleski-iltamaa, Hylättyä Huvipuistoa, Walstén järjesti yhdessä Miss Charming Daisyn (Tessa Lepistö) kanssa Kårenilla kahdeksan kertaa. Viime keväänä oli viimeinen tapahtumailtama.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Hylätty Huvipuisto -iltamia järjestimme vuodesta 2014 lähtien. Tätä ennen olin järjestämässä kolmea erillistä burleskitapahtumaa Kärenille. Tapahtumat olivat suosittuja, ja oli hienoa, että yleisössä oli laaja kirjo erilaisia ihmisiä ja eri alakulttuurien edustajia, mutta nyt on aika uusien klubien ja uusien haasteiden.

Walstén on ollut viehättynyt risteilyistä ja merenkulusta jo lapsuudestaan lähtien, mutta koskaan aikaisemmin hän ei ollut ajatellut merialaa urapolkuna. Nyt hän opiskelee toista vuotta merikapteeniksi.

– Vuonna 2017 päädyin Tall Ships Racesin mukaan portugalilaisella aluksella Baltiaan. Tämä avasi elämässäni suuren muutoksen. Jotain itsestäni jäi merelle. Päätin hakea ja pääsin opiskelemaan merikapteeniksi.

– Monien kouluyritelmieni jälkeen tämä ala on ehdottomasti omani. Aikaisemmin olen opiskellut muun muassa tietotekniikkaa. Tulevassa työssäni voin yhdistää alaan tietotekniikkaa sekä myös muun muassa matematiikkaa ja fysiikkaa. Johtaminen myös kiehtoo minua.

Omasta studiotilasta ja yrityksestään tuottaja ja burleskitaiteilija ei aio luopua, vaikka risteilyalukset maailman merillä kutsuvatkin.

– Uskon, että tulevaisuudessakin kotini on Turussa, vaikka päätyöni olisikin missä päin maailmaa tahansa. Elämänrytmini vain muuttuu erilaiseksi. Osan aikaa olen merillä ja osan aikaa jatkan studiossani työpajaohjauksia. Esiintymisistäkään en luovu.

Kårenin Kirppis, su 27.10. kello 12–16. Hämeenkatu 22. Turku.

Edvina Walstén

Tuottaa Varsinais-Suomen suurinta kirpputoritapahtumaa Kårenin Kirppistä.

Opettaa burleskia ja tuottaa burleski-iltamia. Burleskipiireissä tunnettu Lady Winkheartina.

Myös muita tuotantoja, mm. vastannut Turun akateemisesta vapusta sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan 95-vuotisjuhlista.

Paras kirpputorilöytö lääkärin vaimolleen 1950-luvulla teettämä smaragdinvihreä satiini-iltapuku.

Opiskelee tällä hetkellä merikapteeniksi.

Näkee tulevaisuudessa itsensä töissä risteilyaluksella, ei Suomessa. Koti säilyy kuitenkin Turussa.​

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
 • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
 • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
 • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
 • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
 • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
 • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
 • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
t.a.
!
Toivottavasti myös "Pääsee" merikapteeniksi jos/kun onnistuu opinnoissan...!
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
 • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
 • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
 • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
 • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
 • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
 • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
 • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.