Maailma

Tämä tiedetään nyt Uumajan lentoturmasta: Kone pyöri rajusti, kun se syöksyi maahan – Toinen siipi näytti olevan "pois päältä"

SAMUEL PETTERSSON
Pelastustyöntekijät toivat turmakoneen osia pieneen satamaan Uumajan ulkopuolella.
Pelastustyöntekijät toivat turmakoneen osia pieneen satamaan Uumajan ulkopuolella.

Aftonbladet-lehti näyttää videon, jossa Uumajan turmakone pyörii lujasti samalla, kun se syöksyy kohti maata. Toinen siipi näyttää olevan "pois päältä".

– Näen, kuinka 30 sekuntia tämän jälkeen osia putoaa taivaalta, todistaja sanoo Aftonbladetin uutisessa maanantaiaamuna.

Onnettomuuspaikan lähellä asuva henkilö kertoo, kuinka hän kuuli pamauksen, kun oli puutarhassa. Hän kertoo, kuinka hän sitten ajoi puolisonsa kanssa veden yli törmäyspaikalle.

– Näimme, miten kone oli tullut alas vain 40–50 metrin päähän talosta. Putoamispaikalla on hyvin tiheää metsää, jossa on paljon puita, hän sanoo Aftonbladetille.

Pelastushenkilöstö oli nopeasti paikalla. Pelastajat havaitsivat heti, ettei kukaan aluksella ollut selviytynyt onnettomuudesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Koneessa oli lentäjä ja kahdeksan laskuvarjohyppääjää. Kaikki asuivat Norrbottenissa ja Västerbottenissa, ja kaikki olivat ruotsalaisia. Yhdellä on kaksoiskansalaisuus.

Expressenin mukaan koneessa ei ollut mustaa laatikkoa, joten tutkijat tutkivat nyt kaikkia puhelimia ja Ipadeja, jotka olivat koneessa mukana, jotta vastauksia onnettomuuteen saataisiin.

SVT puolestaan kertoo maanantaiaamuna, että vielä ei voida vastata, mitä tapahtui.

– Voimme todeta, että siivet olivat jäljellä ja moottori, sanoi TT:lle Peter Swaffer, joka on Ruotsin onnettomuustutkintakeskuksen osaston johtaja.

– Lento-onnettomuuksien syitä voi olla useita, kuten tekniset ongelmat tai se, miten matkustajat istuivat. Toimitamme hylkyjä tutkimuslaitoksillemme ja etenemme askel askeleelta.

Yhdeksää ihmistä kuljettanut lentokone putosi sunnuntaina iltapäivällä Uumajan ulkopuolella Ruotsissa. Kyseessä oli pienkone, joka kuljetti laskuvarjohyppääjiä.

Ruotsin median tietojen mukaan pienkone oli noussut Uumajan lentokentältä kello 13.33. Viranomaiset saivat hälytyksen onnettomuuspaikalle hieman kello 14 jälkeen paikallista aikaa sunnuntaina.

Kone putosi Storsandskärin saarelle Uumajanjoessa, joka on Pohjois-Ruotsin suuria jokia.

Storsandskärin saari on noin kaksi kilometriä pitkä, ja se sijaitsee Uumajan lentokentän lähellä, etelään Uumajan keskustasta.

– Jotain vaikuttaisi tapahtuneen heti lähdön jälkeen, sanoi Conny Qvarfordt pelastuslaitoksesta SVT:n mukaan.

– Näin, kuinka kone kieppui kovassa vauhdissa ja vajosi pystysuorana alas. Minusta näytti siltä kuin koneelta olisi puuttunut siipi. Näin vähän myöhemmin osia putoavan taivaalta, kertoi turman nähnyt Henrik Sahlin SVT:lle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lue myös:

Pienkone kuljetti laskuvarjohyppääjiä – lentoturmassa kuoli yhdeksän Ruotsissa