Ruoka

Lounaspaikka: Gunnarin kesälounas tarjoaa lähiruuan makuja

RIITTA SALMI
Ravintola Gunnarin ravintolapäällikkö Sami Kivirinta (oik.) ja keittiömestari Jari Uusitalo esittelevät ravintolan kesälounaan, joka tarjoillaan lautasannoksina pöytiin.
Ravintola Gunnarin ravintolapäällikkö Sami Kivirinta (oik.) ja keittiömestari Jari Uusitalo esittelevät ravintolan kesälounaan, joka tarjoillaan lautasannoksina pöytiin.

Uudistunut Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avautui kolme kuukautta sitten ja samalla alkoi myös hotellin katutasossa sijaitsevan ravintola Gunnarin tarina. Gunnarin, kuten koko hotellin, uusi ilme henkii hotellin alkuvuosia eli 1920-luvun tyyliä, mutta modernilla tavalla.

Gunnarin sisustuksessa on käytetty tummia sävyjä, puuta ja kullan kimallusta. Paikallisuus ja kierrätys näkyvät sisustuksessa mielenkiintoisella tavalla. Ravintolasalin Chef’s sharing table on valmistettu Porthaninpuistosta kaadetusta vuorijalavasta. Jalopuun istutti erään Apteekkarin rouva, vuonna 1832, maisemoittamaan ja antamaan kauneutta silloiselle Aurajoen penkereelle. Samaa puuta löytyy myös menuista, joissa on käytetty myös teollisuuden ylijäämänahkaa.

– Turun Seurahuoneen kivijalkaan suunniteltiin uniikki ravintola, jota ei monisteta muualle vaan se sopii juuri tähän tiettyyn hotelliin. Gunnar on tyylikäs, mutta rento sharing-ravintola, jossa asiakkaat pystyvät itse vaikuttamaan illalliseen valitsemalla omat annokset tai jaettavat annokset. Suosituin ruokatuotteemme on jaettava Gunnarin menu kahdelle, ravintolapäällikkö Sami Kivirinta sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uniikkius näkyy myös raaka-aineissa, tuotteissa ja tavassa tehdä ruokaa. Gunnarin ajatuksena on hyödyntää kuuden lähituottajan raaka-aineita, jotka ovat olennainen osa Gunnarin ruokatuotteita. Lampaanliha tulee Sikka Talun lammasfarmilta, hunaja Tammirauman hunajatilalta, juurileipä M Bakeryltä, yksilöllistä olutta Kuninkaantien panimosta, kalaa Airistolta kalastaja Hannu Lahtoselta ja versoja, yrttejä sekä salaatteja Kotipellon puutarhasta.

"Buffeen sijaan meillä on tarjolla lautasannoksia."

Sami Kivirinta

Gunnar on ollut avoinna vasta kolme kuukautta, mutta Kivirinnan mukaan jo tuossa ajassa on ollut havaittavissa, että asiakkaat arvostavat suomalaista ruokaa ja lähituotteita.

– Asiakkaat ottavat tänä päivänä selvää ja ovat kiinnostuneita ruuasta ja sen alkuperästä. Moni valitsee mielellään kotimaisia vaihtoehtoja.

Gunnarissa on 80 asiakaspaikkaa. Pöytiin tarjoiltava lounas sisältää tavallisesti kolme erilaista alku- ja pääruokaa. Lounas on jaksotettu kolmeen eri pakettiin ja kolmeen viikkoon eli samaa lounasta on tarjolla aina yhden kokonaisen viikon ajan.

Alkuruuaksi on esimerkiksi keittoa, salaattia ja bruschettaa. Lämpimissä ruuissa tarjolla on liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoja. Jälkiruokaa saa lisämaksusta. Jälkiruokalistalta löytyy kolme vaihtoehtoa: Gunnarin porkkanakakku, ranskalainen suklaaruukku sekä sponge cake ja mansikoita.

– Buffeen sijaan meillä on tarjolla lautasannoksia, jolla pystymme paremmin vaikuttamaan esimerkiksi ruuan menekkiin ja minimoimaan hävikkiä. Samalla pystymme pitämään laadun korkealla, Kivirinta sanoo.

Lounaalla suosittuja ovat olleet keitot ja kalaruuat. Erityisesti vaaleat kalat, siika ja kuha, tekevät aina hyvin kauppansa.

Gunnarin lounas jäi tauolle juhannuksena ja kesän ajan arkisin tarjolla on kesälounas, joka sisältää alku- ja pääruuan. Lounasta voi nauttia myös Gunnar Backyardilla eli kesäpihalla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Testipäivänä tarjolla oli alkuruuaksi fetasalaattia ja pääruuaksi ylikypsää possun kylkeä, paahdettuja perunoita, grillikasviksia ja bearnaise-kastiketta. Annokset olivat kauniita ja sopivan kokoisia. Jo yksin kulhossa tarjoiltu fetasalaatti olisi vienyt pienemmän nälän. Suolaiset sattumat ja makeahko balsamico-kastike toivat kivasti makua perussalaattiin.

Pääruuan raaka-aineet olivat mukavan yksinkertaiset, ja maut tulivat hyvin esille. Paahdettu peruna oli maistuva ja virkistävä perunavaihtoehto, ja porsaanliha oli kypsytetty ihanan mureaksi ja suussa sulavaksi. Lounaan jälkeen olo oli niin täysi, että jälkiruuan testaaminen jäi harmi kyllä seuraavaan kertaan.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Ravintola Gunnar

Humalistonkatu 2, Turku.

LisätiedotGunnarin verkkosivuilta.

Gunnarin kesälounas ma–pe klo 11–14 hintaan 13,90 euroa (sis. alku- ja pääruuan). Jälkiruoka 4,90 euroa. Lounas palaa kesätauolta maanantaina 5.8.2019.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​