Talous

Turkulainen Cadmatic teknologiaostoksilla Irlannissa

Turussa pääkonttoriaan pitävä Cadmatic on ostanut irlantilaisen ohjelmistokehitysyhtiö Macrovisionin kehittämän Eagle-teknologian.

Sopimus sisältää Macrovisionin kehittämän Eagle-ohjelmistoalustan siirron soveltuvin osin suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistoja kehittävän Cadmaticin liiketoiminnan ja kasvustrategian mukaisiin tarkoituksiin, kerrotaan tiedotteessa.

Cadmatic ostaa kaikki kaupalliset omistusoikeudet Eagle-alustan teknologiaan ja lähdekoodiin, sen hyödyntämiseen ja jatkokehittämiseen sekä tarvittavan teknisen osaamisen. Kauppa mahdollistaa teknologian joustavan ja ketterän kehittämisen Cadmaticin meri-, prosessi- ja energiateollisuuden asiakkaiden tarpeisiin.

Cadmaticille Eagle-teknologia on tuttua, sillä yhtiö on toimintansa alusta saakka hyödyntänyt sitä laivojen 3D-runkosuunnittelutuotteidensa kehitysalustana. Teknologian ja osaamisen siirto toteutetaan kesän ja syksyn 2019 aikana, ja ohjelmistokehitysyhteistyö yhtiöiden välillä jatkuu vuoden 2021 loppuun asti.

– Macrovisionin teknologian hankinta tukee visiotamme modernista, digitaalisesta ja paperittomasta laivojen runkosuunnittelusta ja tuotannosta. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän Macrovisionin kanssa sovittuun ratkaisuun, kommentoi Cadmaticin toimitusjohtaja Jukka Rantala tiedotteessa.