Uutiset

Niinistö otti kantaa kohuun kristillisestä kampanjasta

Presidentti Sauli Niinistö ei näe pahana hankkeita, jotka pyrkivät torjumaan syrjäytymistä. Niinistö viittasi Rovaniemellä kohuun, joka on noussut hänen suojelijan roolistaan kristillisessä Mahdollisuus muutokseen -kampanjassa.

Ilta-Sanomat kertoo, että kampanjan taustalla on tahoja, jotka muun muassa uskovat homoseksuaalien eheyttämiseen. Eheyttäminen on seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtäävää toimintaa.

Kohun takia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestö Seta toivoi Niinistön selvittävän kantansa. Suojelijana toimiminen voi Setan mukaan antaa mielikuvan, että Niinistö hyväksyisi eheyttämisen.

- Olen usean vuoden ajan toiminut etenkin nuorten syrjäytymisen torjumiseksi, enkä osaa oikein nähdä pahana tähän liittyviä hankkeita, Niinistö korosti vierailullaan.

- Eri asia on, jos tässä on jotain liitännäisiä. Pitää vähän katsoa, mikä on paras ratkaisu siihen, että ihmiset saisivat tehdä rauhassa työtä syrjäytymisen torjumiseksi.

Niinistön Rovaniemen-vierailu alkoi tutustumisella Lapin lennostoon. Illan suussa hän puhuu avoimessa yleisötilaisuudessa Lordin aukiolla.