Talous

Pron Rinne: Hyvää työtä hallitukselta

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne kiittää hallitusta, mutta edellyttää jatkotoimia meriteollisuuden kehittämiseksi.

Maan hallitus ilmoitti tänään, että se antaa STX:n telakalle kahden TUI-risteilijän rakentamiseen 31 miljoonaa euroa innovaatiotukea.

– Hyvää työtä hallitukselta. Hyvä, että hallituksesta löytyi tahtoa ja näkemystä säilyttää telakkateollisuus ja sen elintärkeät työpaikat Suomessa. TUI-risteilijöiden rakentaminen turvaa suomalaista meriteollisuutta ja siihen kytköksissä olevia työpaikkoja kokonaisuudessaan, sanoo puheenjohtaja Antti Rinne Ammattiliitto Prosta.

– Tämä hallituksen vastaantulo antaa edellytykset kehittää meriteollisuutta entistä kilpailukykyisemmäksi. Hallituksen pitää käynnistää puolivälitarkastelussaan ja kehysriihessään toimet teollisuus- ja elinkeinopolitiikan strategian luomiseksi. Meriteollisuuden menestys on tärkeä osa sitä, Rinne jatkaa.

Ministeri Jan Vapaavuoren mukaan myös alusten tilaaja TUI/RCCL antaa rahoitukseen joustoa.

– On hienoa, että muiltakin osapuolilta löytyi tahtoa luovaan ratkaisuun, jolla Turun telakan risteilijätuotanto jatkuu.

Epäselvän rahoitustilanteen takia Turun telakan henkilöstö on ollut löysässä hirressä monta kuukautta. Rinne haluaa kiittää heitä kärsivällisyydestä ja joustosta vaikeassa tilanteessa.

TS