Talous

Kokoomuksen Orpo: Telakkaratkaisulla turvataan tuhansia työpaikkoja

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo on erittäin tyytyväinen ratkaisun löytymiseen vaikeaan telakkateollisuuden tilanteeseen.

- Hallitus on rakentanut laajan pelastuspaketin eri tahojen kanssa ja rahoittaa itse operaatiota yli viidelläkymmenellä miljoonalla. Tällä päätöksellä on valtava merkitys etenkin Turun seudulle ja Varsinais-Suomeen sekä koko suomalaisen meriteollisuuden tulevaisuudelle, Orpo iloitsee.

Orpo korostaa erityisesti tukipäätöksen työllistävää merkitystä. Hänen mukaansa katse on nyt kuitenkin suunnattava tulevaisuuteen.

- Tällä päätöksellä turvataan tuhansia työpaikkoja. Valtion tuki varmistaa sen, että työn alla olevat TUI-tilaukset voidaan rakentaa Suomessa. Tekeillä olevien projektien aikana on nyt tärkeää palauttaa Turun telakan kannattavuus kestävälle pohjalle. Näin voimme säilyä yhtenä maailman johtavista risteilijärakentajista myös tulevaisuudessa, Orpo toteaa.

Orpon mukaan hallitus ja erityisesti ministeri Vapaavuori ovat tehneet kaiken mahdollisen suomalaisen telakkateollisuuden pelastamiseksi.

- Suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtajana haluan sanoa suuret kiitokset kaikille, jotka ovat olleet mahdollistamassa tätä tärkeää päätöstä, Orpo päättää.

TS