Uutiset

UM: Siepatuista suomalaisistakin saatetaan julkaista lunnasvideo

Ulkoministeriön mukaan voi olla mahdollista, että Jemenissä siepatuista suomalaisista tulee julki samantyyppinen video kuin itävaltalaismiehestä.

Youtubessa julkaistulla videolla suomalaisten kanssa yhdessä siepattu itävaltalaismies vetoaa eri maiden hallituksiin ja EU:hun, jotta hänestä maksettaisiin lunnasrahaa. Häntä osoitetaan aseella, ja hän kertoo, että hänet tapetaan, jos lunnaita ei makseta seitsemässä päivässä.

– Eihän se yllättävää olisi, jos tulisi tämäntyyppinen viesti, joka koskisi näitä suomalaisia, kommentoi ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä STT:lle.

Eilen julkisuuteen levinnyt video on erittäin tyypillinen, Mölsä sanoo, ja ”eräänlainen pelin seuraavan vaiheen avaus”.

Yle uutiset kertoi eilen, että sen tietojen mukaan Suomen ja Itävallan viranomaiset yrittivät poistattaa videon, mutta se julkaistiin aina uudelleen.

– Kuulin tästä, mutta en ole itse tähän henkilökohtaisesti törmännyt. Täytyy korostaa, että en ole keskusrikospoliisissa enkä teknisten kysymysten kanssa millään tavalla tekemisissä, Mölsä sanoo.

Itävaltalaismies siepattiin yhdessä suomalaisen miehen ja tämän puolison kanssa joulukuun 21. päivänä Jemenin pääkaupungissa Sanaassa.

TS–STT