Lounaspaikka: Hotellin lounas katettu kaikille
Osassa Turun hotelleista on tarjolla lounasta, ja se on tarkoitettu kaikille, ei vain hotellin asiakkaille. Näin on ollut jo pitkään, mutta Scandic Julian ja Plazan hotellipäällikön Janne Meloksen mukaan paikalliset ihmiset arastelevat yhä hotellissa lounastamista.
– Moni tuntuu yhä ajattelevan, että hotellin palvelut kuuluvat vain hotellin asiakkaille, mutta näin ei ole vaan syömään voi tulla kuka tahansa, Melos sanoo.
Turussa on kolme Scandicin hotellia: Plaza, Julia ja uusimpana entisen Cumuluksen paikalla aloittanut Scandic Turku. Kaikissa kolmessa hotellissa on ravintola, joissa on tarjolla aamiaista ja illallista. Juliassa sijaitseva ravintola Bistro Julienne ja Plazassa katutasossa palveleva Bryggman’s Restaurant & Deli tarjoavat myös lounasta.
Ravintoloiden listoilta löytyy niin kansainvälisiä makuja kuin suosittuja Scandic Klassikko-annoksia. Yhdeksi listan hitiksi on noussut vegaaninen Beyond Burger.
– Bryggman'sissa on tarjolla salaatti- ja keittolounas ja Bistro Juliennessa on hyvin vaihteleva tarjonta kotiruuasta eksoottisempiin makuihin, sanoo Plazan ja Julian ravintola- ja kokoustoimenpäällikkö Hanni Tuominen.
Bistro Juliennesta saa lounasta joka arkipäivä. Maanantaista torstaihin lounas tarjoillaan lautasannoksina pöytiin. Perjantaisin on tarjolla lounasbuffet. Lisäksi päivittäin on tarjolla vaihtuva suositusannos. Lounaaseen kuuluu alkukeitto, kahvi ja pieni makea.
"Suosituin lounaamme on perjantainen lounasbuffet."
Hanni Tuominen
– Osa vakioasiakkaista arvostaa lautasannoksia, pöytiintarjoilua ja rauhallista tunnelmaa. He saattavat nauttia lounaasta, kuohuviinistä ja hyvien ystävien seurasta monta tuntia. Suosituin lounaamme on kuitenkin perjantainen lounasbuffet. Olemme harkinneet, että joka päivä olisi lounasbuffet, mutta ehkä sen vetovoima ei olisi silloin enää niin suuri, Tuominen kertoo.
Lounasannoksissa ja lounasbuffetissa käytetään paljon sesongin raaka-aineita sekä monipuolisesti kalaa, kanaa ja lihaa. Erikoisruokavaliot on huomioitu myös lounaalla. Jos päivän annoksista ei löydy omaan ruokavalioon sopivaa vaihtoehtoa, kokit loihtivat annoksen asiakkaan toiveiden mukaan.
– Kuuntelemme paljon asiakkaiden toiveita. Toiset haluavat syödä kevyemmin ja toiset tuhdimmin. Monille paikallisuus ja terveellisyys ovat tärkeitä, Tuominen sanoo.
Lauantaisin tarjolla on suosittu brunssi, joka sisältää runsaasti salaatteja, leipiä ja hedelmävalikoiman sekä vaihtuvia lämpimiä tarjottavia lammaslihapullista aurajuustohärkään. Brunssin kruunaa jälkiruokapöytä.
– Brunssi on meidän vetonaulamme. Se vetää myös paikallista väkeä ravintolaan, Tuominen sanoo.
Bistro Juliennessa on 186 asiakaspaikkaa, jotka täyttyvät puolenpäivän aikaan lounastavista kokousasiakkaista. Muina aikoina on rauhallisempaa.
Testipäivänä nautimme myöhäisemmän lounaan klo 13. Kiireinen kokousasiakkaiden täyttämä ravintola oli jo rauhoittunut, ja saimme nauttia lounaan rauhassa vailla monia lounaspaikkoja vaivaavaa meteliä ja ahtautta.
Tarjolla oli kaksi lautasannosvaihtoehtoa: ylikypsää karitsanniskaa ja rosmariiniperunoita timjami-sitruunakastikkeessa sekä kreikkalainen kala-fetapaistos riisipedillä. Syön harvoin lihaa ja etenkin lammasta tai karitsaa, mutta päätin tällä kertaa testata karitsa-annoksen. Lounasseurueesta yksi valitsi kala-fetapaistoksen ja yksi pelkän tomaattisen alkukeiton.
Karitsa-annos oli maistuva. Etenkin pienet rosmariiniperunat olivat omaan makuuni. Silti täytyy myöntää, että annoskateus iski, kun lautaset tuotiin pöytään. Paistettu kuha ja fetapaistos olisi varmasti vienyt kielen mennessään.
Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.
Bistro Julienne
Eerikinkatu 4, Turku
Lisätiedot: www.scandichotels.fi
Lounas arkisin klo 11–14. Hinta 12,60 euroa, sis. alkukeitto, kahvi ja pieni makea.