Uutiset

Lausteelle nouseva keskuskeittiö porisuttaa lisää lähiruokaa

Turun Seudun Kiinteistöpalvelu tuottaa tällä hetkellä ruoka-annoksia muun muassa Mäntymäen ravintokeskuksessa. Tässä pakkaushommissa kokki Marke Virtanen, taustalla Anne Rajala ja Kirsi Silvennoinen. TS/Riitta Salmi
Turun Seudun Kiinteistöpalvelu tuottaa tällä hetkellä ruoka-annoksia muun muassa Mäntymäen ravintokeskuksessa. Tässä pakkaushommissa kokki Marke Virtanen, taustalla Anne Rajala ja Kirsi Silvennoinen. TS/Riitta Salmi

Turun Lausteelle rakennetaan uusi keskuskeittiö. Sinne on tarkoitus keskittää päivittäisistä noin 40 000 annoksesta kolmannes. Uuden keskuskeittiön pitäisi olla käyttövalmis vuoden 2014 aikana.

Turulla on tällä hetkellä liki 60 valmistuskeittiötä. Fiskarsinkatu 8:aan tulevaan keittiöön keskitettäisiin lähinnä koulujen, päiväkotien ja kotipalveluiden ateriatuotantoa.

– Meillä on tällä hetkellä liki sata keittiötä, jotka kaikki säilyvät jatkossakin, mutta uusi keskuskeittiö muuttaa niiden työnkuvaa, selvittää Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n toimitusjohtajaTuija Kämä.

Kämä perustelee keskittämistä yhteen laitokseen toiminnan tehostamisen ohella mahdollisuudella siirtyä nykyistä enemmän lähiruokaan.

– Uuteen keittiöön saadaan esimerkiksi leipomo, jotta asiakkaille voidaan tarjota itse tehtyä leipää.

Myös raakaa lihaa uusissa tiloissa on nykyistä helpompi käsitellä.

Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy on kaupungin sataprosenttisesti omistama yhtiö.

Uuden keittiön kustannusarvio hankesuunnitelmaa varten on 7,81 miljoonaa euroa. Kaksi miljoonaa kuluista kuitataan kiinteistöpalveluiden omasta kassasta, kaupunki on luvannut taata enintään seitsemän miljoonan lainan 20 vuodeksi. Valtuusto käsittelee lainatakausta maanantaina 3. joulukuuta.

TS

LUE LISÄÄ SUNNUNTAIN TURUN SANOMISTA