Uutiset

Turun Sanomat jatkaa omalla toimituksella Helsingissä

 Kuva: Marttiina Sairanen. TS
Kuva: Marttiina Sairanen. TS

Turun Sanomat jatkaa uutistyötään Helsingissä omalla toimituksella, jonka tehtävänä on seurata valtakunnan politiikkaa ja taloutta lounaissuomalaisesta näkökulmasta.

Viimeiset kolme vuotta tehtävää on hoitanut seitsemän maakuntalehden yhteinen kuuden toimittajan Helsingin toimitus. Se lopettaa toimintansa ensi vuoden puoliväliin mennessä.

Muista lehdistä Kaleva selvittää ensi vuoden aikana oman edustautumisensa tavan ja tason Helsingissä. Karjalainen, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat järjestävät Etelä-Suomen Sanomien kanssa valtakunnallisen uutisseurannan aikanaan yhdessä. Ilkka ja Pohjalainen puolestaan siirtyvät vuonna 2014 Alman Median kanssa yhteistyöhön.

TS:n päätoimittaja Kari Vainion mukaan lehtien resurssien yhdistämisessä on ollut paljon hyvää, mutta siinä ei ole voinut painottaa lounaisen Suomen asioita.

- Nyt näkökulma muuttuu. Turun Sanomat näkyy omalla nimellään Helsingissä. Oman toimituksemme tärkein tehtävä on seurata valtakunnan uutisten vaikutuksia Turun ja sen ympäristön suuntaan, Vainio toteaa.

- Omalla toimituksella on paremmat mahdollisuudet keskittyä esimerkiksi Varsinais-Suomen vaalipiirin kansanedustajien työn seuraamiseen eduskunnassa. Näinä aikoina tärkeät elinkeinoelämän uutiset oma toimitus voi painottaa erityisesti lounaisessa Suomessa kiinnostaviin asioihin, TS:n Helsingin toimituksen toimituspäällikkö Kirsi Turkki sanoo.

TS

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit