Paikalliset

Turun yliopiston lähettiläät kertovat opiskelijaelämästä somessa

Jori Liimatainen

Yhdeksän Turun yliopiston opiskelijalähettilästä postaavat vuoroviikoin yliopiston Instagram-tilille muun muassa koulutustarjonnasta ja opiskelijaelämästä puolen vuoden ajan. Opiskelijalähettiläät vierailevat myös lukioissa ja tapahtumissa sekä tekevät YouTube-videoita.

Lähettilästoiminnan tarkoituksena on välittää yliopisto-opinnoista kiinnostuneille nuorille tietoa todellisesta opiskelijaelämästä, johon ei pääse käsiksi valintaoppaita tai hakusivuja selaamalla. Siksi opiskelijaelämästä kertovat he, jotka siitä tietävät eniten eli opiskelijat itse.

Opiskelijat julkaisevat Instagramissa kuvia ja tarinoita vuoroviikoin aihetunnisteella #utulähettiläs ja tekevät yhdessä YouTube-videoita. Postaukset ja videot käsittelevät muun muassa yliopisto-opintoja, oman alan valitsemisesta, Turkua opiskelukaupunkina ja harrastustoimintaa.

Lukioissa ja opiskelijatapahtumissa lähettiläät kertovat Turun yliopiston koulutustarjonnasta ja yliopisto-opiskelusta. Lukioiden on mahdollista pyytää lähettiläitä oppitunneille kertomaan eri koulutusvaihtoehdoista ja opiskelijaelämästä sekä vastaamaan lukiolaisten kysymyksiin.