Paikalliset

Humalainen kuski jäi kahdesti kiinni ja päätyi Porin poliisivankilaan

MARIKA LEMPÄÄ

Huittisissa miehen epäillään syyllistyneen kahteen törkeään rattijuopumukseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Poliisi sai sunnuntai-iltapäivällä ilmoituksen humalaisesta kuskista, ja mies pysäytettiin Risto Rytin kadulla.

Kuljettajalle suoritetun puhalluskokeen tulokseksi tuli 3,22 promillea.

Poliisipartio päästi miehen vapaaksi, kun hänelle oli tehty esitutkintaa varten tarvittavat toimenpiteet. Hetken kuluttua sama partio kuitenkin pysäytti miehen uudestaan, ja puhalluskokeen tulos näytti 2,74 promillen tuloksen. Tässä vaiheessa kuljettaja otettiin kiinni jatkamisvaaran vuoksi ja hänet kuljetettiin Porin poliisivankilaan tutkintatoimenpiteitä varten.

Vuonna 1980 syntyneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Säkylässä Vanhalla Turuntiellä sunnuntai-iltana.

Kokemäen poliisin kenttäpartio oli saanut ilmoituksen ulosajosta, jossa kuski oli poistunut paikalta. Poliisi sai virka-apua paikalla olleelta Porin Prikaatin sotilaspoliisipartiolta. Partio jäljitti sekä kuljettajan että auton omistajan, joka oli myös ollut ajoneuvon kyydissä ulosajohetkellä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kuljettajaksi epäilty mies puhalsi poliisin alkometriin tuloksen 1,15 mg/l. Törkeän rattijuopumuksen raja on 0,53 mg alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Turvatarkastuksen yhteydessä kuskin hallusta löytyi vähäinen määrä huumausainetta. Kuljettajalla ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Kuljettajaa epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Ajoneuvon omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.