Uutiset

KSML: Suomeen ehkä eläinsuojeluvaltuutetun virka ensi vuonna

Eläinsuojeluvaltuutetun viran perustamista on vaatinut muun muassa Suomen Eläinlääkäriliitto.  Lehtikuva / Markku Ulander
Eläinsuojeluvaltuutetun viran perustamista on vaatinut muun muassa Suomen Eläinlääkäriliitto. Lehtikuva / Markku Ulander

Suomeen saatetaan ensi vuonna perustaa eläinsuojeluvaltuutetun virka, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen. Valtuutettu valvoisi eläinten oikeuksia.

Maa- ja metsätalousministeriö on esittänyt viran perustamista ensi vuoden budjettiin, joka vahvistetaan eduskunnassa vuodenvaihteessa. Viran perustaminen on kirjattu hallitusohjelmaan.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan eläinsuojeluvaltuutetun virkaa on pedattu Suomeen jo pitkään. Viran perustamista ovat vaatineet muun muassa eläinsuojelujärjestöt ja Suomen Eläinlääkäriliitto.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston läänineläinlääkäri Taina Kingel kommentoi lehdelle, että eläinten oma valtuutettu olisi hyvä lisä viranomaisverkostoon.

– Hän voisi tuoda yhteen valtakunnallisesti paikallis- ja aluetason asioita ja vaikuttaa myös viranomaisten välisen yhteistyön edistämiseen eri tavalla kuin yksittäiset kunnan-, läänin- tai valvontaeläinlääkärit.

TS–STT