Kuntavaalit

Aimo Massinen uskoo toimittajataustan apuun

Turun Sanomien entinen päätoimittaja, eläkkeellä oleva Aimo Massinen (sd) näytti vaalituloksellaan kantapäitä muun muassa puolueensa kansanedustajille. Massinen, 68, oli henkilökohtaisella äänimäärällä demariryhmän paras, vertailuluvultaan kakkonen heti Petteri Orpon (kok) jälkeen.

Osasitko odottaa näin hyvää tulosta?

– Aavistelin reilua läpimenoa, mutta parempi tämä on kuin uskalsin odottaa. Ratkaisevaa tietysti oli uskottava tausta, olen toimittajana kirjoittanut politiikasta. Taustasta johtuen olin myös valmiiksi tunnettu. Myös Pertti Paasion mukanaolo tukiryhmässä auttoi.

Millaisen kampanjan teit?

– Kampanjaan kului noin 5 000 euroa, ehkä hieman enemmän. Lehti-ilmoittelua oli jonkin verran, ja ahkerasti jalkauduin vaalikadulle. Vaalipaneeleissa en ollut.

Millaista vastuupaikkaa valtuustoryhmässäsi uskallat nyt odottaa?

– Tähän en lähde nyt ottamaan kantaa, siihen on vielä aikaa. Valtuustoryhmän puheenjohtajan paikkaa en Rosenlöfiltä havittele.

Mitä lupaat äänestäjille varmasti hoitavasi?

– Politiikkaa pitää pystyä avaamaan. Turussakin on taipumusta kabinettikähmintään. Tuleva vanhuspalvelulaki ja yhteiskuntatakuu ovat asioita, joita pitää sitten soveltaa käytäntöön.