Kuntavaalit

Vaalivoitto tuli, mutta jytky jäi tällä kertaa piippuun

Kuvateksti
Kuvateksti

Jytky jäi tällä kertaa suutariksi, jos mittarina käytetään Turun perussuomalaisten reaktioita.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa kanaravintola Birdiessä ei tuuletettu eikä juhlittu, kun puolueen osuus valtakunnan ennakkoäänistä jäi 12,8 prosenttiin ja puheenjohtaja Timo Soini näytti tv-ruudussa peittelemättömän myrtyneeltä.

Turussa ehdolla ollut Jouko Laakso ei pitänyt näkemästään vaan alkoi äänekkäästi luoda Birdiessä paikallaolijoihin taisteluhenkeä.

– Vaalivoittajat, hei! Nyt hymyä huuleen, vaalivoittajat! Meillä on vihreä nuoli, kun kaikilla muilla puolueilla on punainen nuoli alaspäin, Laakso muistutti.

Tunnelma Birdiessä alkoi kuitenkin kohota hieman myöhemmin, kun kansanedustaja Kike Elomaa saapui paikalle ja otti paikan haltuun. Iloinen Elomaa kävi halaamassa jokaista vuorollaan, minkä jälkeen noin 30-henkinen vaalivalvojaisväki oli taas yhtä hymyä.

Perussuomalaiset olivat kuitenkin yksimielisiä siitä, että he olivat jälleen kerran vaalien kiistattomia voittajia. Murskavoitto jäi vain odotettua pienemmäksi.

Turun piirin puheenjohtaja Timo J. Laihinen oli odottanut puolueensa saavan Turun valtuustoon peräti 12–15 paikkaa, mutta iltakymmenen aikoihin näytti siltä, että puolueen oli tyytyminen kuuteen paikkaan. Laihinen ei lähtenyt kiertelemään sitä, että hän odotti enemmän.

– Kova tulos, mutta alakanttiin, Laihinen kommentoi vaalitulosta.