Uutiset

Aamulehden päätoimittajahakua koskeva esitutkinta loppusuoralla – puolustus pääsee katsomaan asianomistajien kuulemiset videolta

Aamulehden päätoimittajavalintaan liittyvä esitutkinta työsyrjinnästä on valmistumassa. Alma Median toimitusjohtajaa Kai Telannetta ja Alma Median johtotason työntekijää epäillään kahden naishakijan työsyrjinnästä. Molemmat epäillyt ovat kuulusteluissa kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Esitutkinnan mukaan Aamulehden päätoimittajahaussa oli loppusuoralla kuusi hakijaa, joista viisi haastateltiin. Rekrytointi alkoi vuoden 2017 lopulla. Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi valittiin Jussi Tuulensuu.

Poliisi kertoo Lännen Medialle, että seuraavaksi puolustuksella on mahdollisuus katsoa asianomistajien kuulemiset poliisin videotallenteilta ja antaa loppulausuntonsa. Poliisi on pyytänyt myös Aluehallintoviraston (Avi) työsuojelun vastuualueelta lausuntoa asiassa.

Työsyrjinnästä aloitettiin esitutkinta heinäkuussa, kun Suomen Kuvalehti uutisoi valintaprosessista. Uutisen mukaan Päivi Anttikosken valinta Aamulehden päätoimittajaksi kariutui perhesyiden vuoksi. Poliisi aloitti asiasta oma-aloitteisesti esitutkinnan. Anttikoski työskentelee nykyisin valtioneuvoston viestintäjohtajana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myöhemmin toinen päätoimittajahakuun osallistunut nainen otti yhteyttä poliisiin ja esitutkinta laajeni.

Poliisin mukaan asia on siirtymässä syyttäjän harkittavaksi marraskuun aikana. Syyttäjä voi nostaa syytteen epäillystä rikoksesta tai tehdä päätöksen syyttämättä jättämisestä.

Alma Media Kustannus Oy on yksi Lännen Median osakkaista.