Uutiset

Ruotsin yleisradio irtisanoutui ruotsidemokraattien maahanmuuttokommenteista – "Yle tuskin antaisi vastaavaa lausuntoa"

Ruotsissa on syntynyt kohu eilisestä vaalitentistä, jonka jälkeen yleisradioyhtiö SVT sanoutui lausunnossaan irti ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin maahanmuuttokommenteista. SVT piti niitä "törkeänä kärjistyksenä".

Åkesson sanoi, että maahanmuuttajat eivät saa töitä, koska he eivät ole ruotsalaisia eivätkä sovi Ruotsiin.

Sanomalehti Expressenin mukaan ruotsidemokraatit vaativat anteeksipyyntöä SVT:ltä ja pitävät yhtiön puuttumista keskusteluun skandaalina.

– Meillä on tuskin kahta päivää äänestyspaikkojen sulkeutumiseen, ja julkinen televisioyhtiö päättää osallistua keskusteluun "ottamalla etäisyyttä" yhden puoluejohtajan näkemykseen, Åkesson sanoi Expressenille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Muutkin ovat paheksuneet SVT:n lausuntoa. Esimerkiksi TV4:n entinen johtaja, toimittaja Jan Scherman on Expressenin mukaan sanonut, että se on tyrmistyttävä ja erittäin vakava askel sivuun yleisradioyhtiön tehtävistä.

Yleisradion journalististen standardien ja etiikan pääiikkö Timo Huovinen ei usko, että Suomessa meneteltäisiin samoin.

– Jos on kyse mielipiteellisestä kannanotosta eikä virheen korjaamisesta, on hyvin hankalaa nähdä, että Yle antaisi lausuntoa lähetyksen jälkeen. En muista, että sellaista olisi tapahtunut, Huovinen sanoo.

– Erilaisten mielipiteiden lausuminen pitää sallia, jos mielipiteet eivät ole laittomia, kuten vihapuhetta, tai niissä ei ole asiavirheitä.

Huovinen korostaa, että poliittinen keskustelu nauttii erityistä sananvapaudellista suojaa.

Huovinen ei ota kantaa Ruotsin tapahtumasarjan yksityiskohtiin, koska ei ole keskustelua seurannut. Hän kertoo yleisellä tasolla, että Suomessa median sääntely on toisenlaista ja kattavampaa kuin Ruotsissa.

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on itsesääntelyelin, jolla on laaja toimivalta. Suomessa eri medioiden päätoimittajat ovat antaneet enemmän vastuuta JSN:n pohdittavaksi yhdessä sovittujen sääntöjen mukaan. Ruotsissakin ollaan menossa kohti samankaltaista järjestelmää.

Suomen sananvapauslain mukaan vastaavalla toimittajalla on vastuu, oikeus ja velvollisuus julkaistavasta sisällöstä, ja virheet pitää oikaista jälkikäteen. JSN:n ohjenuorana ovat Journalistin ohjeet, jotka ovat lainsäädäntöä tiukemmat.

Ruotsissa on Huovisen mielestä toisenlainen keskustelukulttuuri kuin meillä: toisaalta avoimempi, mutta suhteessa maahanmuuttokysymyksiin jyrkempi.

– Siellä ei ehkä siedetä samalla tavalla toisenlaisia näkemyksiä kuin Suomessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

SVT perusteli lausuntoaan radio- ja televisiolainsäädännöllä, jonka mukaan ohjelmien on kunnioitettava ihmisarvoa ja kaikkien tasavertaista kohtelua. SVT on aiemmin saanut langettavan päätöksen Ruotsin radio- ja televisiotoimintaa valvovalta elimeltä. Sen mukaan SVT ei puuttunut riittävästi poliitikkojen loukkaavaan kielenkäyttöön.

– Se, että maahanmuuttajat esitetään ryhmänä, joka ei ole ruotsalainen eikä sovi maahamme, on törkeästi yleistävä lausunto, sanoo SVT:n vaaliohjelmista vastaava Eva Landahl, joka päätti lausunnon antamisesta.

Myös Ylen sisäisissä ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettisissä ohjeissa on vastaavanlainen kohta: jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava,

Expressen järjestää tänään kello 23.45 Suomen aikaa erikoisvideodebatin, jossa keskustapuolueen puheenjohtaja Annie Lööf kohtaa Jimmie Åkessonin.

Åkessonin kommentit eilisessä keskustelussa saivat Lööfin hakkamaan nyrkillä pöytään ja korottamaan ääntään.

– Miten sinä puhut? Lööf hermostui.

Expressenin mukaan myös SVT:n ja ruotsidemokraattien edustajat tapaavat tänään. Puolueen viestintäpäällikkö Henrik Vinge kertoi lehdelle, että puolue aikoo tapaamisessa vaatia anteeksipyyntöä.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (43)

Vanhimmat ensin
Vastaa
T.S.
Vast: Vast: Ylen antoa
Nimimerkki Raivorealisti siis väitti:
"Yle pitää huolen, että väärät ihmiset eivät edes pääse studiolle."
Pyysin häneltä esimerkkiä tuollaisesta. Sitä ei tietenkään tullut. Mutta nimimerkki 'Ile' ryhtyi muistelemaan vanhoja:
"Ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja Ylen Jyrki Richtillä (ajankohtaisohjelmista vastaava henkilö) ei ollut aikomustakaan kutsua Timo Soinia (ps) suurten puolueiden puheenjohtajatenttiin vaikka ps oli tuolloin gallupeissa (ja sitten myös vaaleissa) suuri puolue."
Tuo on pitkälti mielipidekysymys, silloin PS oli viiden edustajan puolue, ei siis todellakaan suurpuolue. Kun on näitä keskusteluja seurannut niin yleisin kanta on se että gallupeissa kysytään liian harvalta ihmiseltä ja heidätkin on tarkoitushakuisesti valittu. Ehkä Jyrki Richt edusti siis tuota ajattelua kun ei laskenut persuja suureksi puolueeksi.
Miten muuten rapakon takana? Kun järjestettiin presidenttiehdokkaiden väittelyjä niin mukana olivat vain Trump ja Clinton, eivät kaikki ehdokkaat.
YLE on järjestänyt kolmenlaisia vaalitenttejä. On ollut kolmen suuren tenttejä, on ollut kaikkien eduskuntapuolueiden tenttejä ja sitten vielä eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueiden tenttejä.
Eli nimimerkin Raivorealisti esittämä väite ettei vääriä ihmisiä edes päästettäisi studioon on täysin väärä.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ile
Vast: Vast: Vast: Ylen antoa
Kuten viestissäni totesin ps oli tuolloin (2011) GALLUPEISSA suuri puolue. Siis kaikissa gallupeissa oli sama trendi. Nämä gallupithan toteutuivat sitten eduskuntavaalituloksessa 2011 (ns. jytky). Itse asiassa ps:n kannatus jopa ylitti useimmat gallupit.

Richt ei ollut kutsumassa ennen vaaleja ps:n Soinia ns. suurten tenttiin. Suuren julkisen kohun seurauksena, jossa Richtiä syytettiin ps:n sivuuttamisesta ja vaikuttamisesta vaaleihin, hän loppujen lopuksi muutti kantansa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Vast: Vast: Ylen antoa
Nimimerkki Ile vastaa: "Kuten viestissäni totesin ps oli tuolloin (2011) GALLUPEISSA suuri puolue. Siis kaikissa gallupeissa oli sama trendi.
Kirjoittaja on melkoinen poikkeus palstan vakiotyylistä. Yleensähän täällä sanotaan että gallupit ovat vääristelyä, liian vähän vastaajia ja vain jonkin ryhmän edustajia. No nythän kyllä gallupit toteutuivat, mutta ovatko gallupit riittävä syy muuttaa vakiintunutta käytäntöä. Meillähän YLE:llä oli kolmenlaisia tenttejä, suurten tentti, kaikkien eduskuntapuolueiden tentti ja sitten eduskunnan ulkopuolisten puolueiden tentti.

Kirjoittaja jatkaa: "Richt ei ollut kutsumassa ennen vaaleja ps:n Soinia ns. suurten tenttiin. Suuren julkisen kohun seurauksena, jossa Richtiä syytettiin ps:n sivuuttamisesta ja vaikuttamisesta vaaleihin, hän loppujen lopuksi muutti kantansa."
Noin teki ja Soini pääsi mukaan tuohon, olisi toki muutenkin päässyt mukaan.

Eli tilanne on se että nimimerkki Raivotealisti väitti:
"Yle pitää huolen, että väärät ihmiset eivät edes pääse studiolle."
Pyysin edes yhtä esimerkkiä, sellaista Raivorealisti ei antanut.

Ihan noin yleishuomiona. USA:ssa pidettiin presidentinvaalit. Väittelyissä olivat mukana vain Trump ja Clinton, muut jätettiin ulkopuolelle.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
T.S.
Vast: Ylen antoa
Nimimerkki Raivorealisti:
"Yle pitää huolen, että väärät ihmiset eivät edes pääse studiolle. Sitten ei tarvitse paheksua kommentteja jälkikäteen."

Jos haluat Raivorealisti pitää kiinni väitteestäsi niin anna edes yksi esimerkki jossa YLE olisi syrjäyttänyt jonkun puolueen vaaleja edeltävästä puheenjohtajatentistä.

Sivumennen sanottuna, SVT on jo syrjäyttänyt tuon oudon lausunnon antajan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ile
Vast: Vast: Ylen antoa
T.S.: Ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja Ylen Jyrki Richtillä (ajankohtaisohjelmista vastaava henkilö) ei ollut aikomustakaan kutsua Timo Soinia (ps) suurten puolueiden puheenjohtajatenttiin vaikka ps oli tuolloin gallupeissa (ja sitten myös vaaleissa) suuri puolue. Vasta suuren julkisen kohun jälkeen Richt antoi periksi ja tentissä olivat paikalla sdp:n, keskustan, kokoomuksen ja ps:n puheenjohtajat.

Eli eivät tällaiset syrjäyttämisyritykset meilläkään täysin vieraita ole. Onneksi jäi vain yritykseksi.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Väiski
Uutisointi....
Ruotsissa on valtiollisella kanavalla,eli SVT:llä sama kustannus peruete kun on Suomella,että SVT:n kustantaa veronmaksajat,kuten Suomessa kustannetaan YLE.Miten voi valtiollinen kanava sanoa niin,ettei enää haastattele,tai anna aikaa jollekkin viralliselle puolueelle?Vaikka tosiasiassa Suomen YLE vainoaa persuja,ja suosii hallitusta,kuten on nähty,että Pääministeri voi kieltää uutisoinnin Yleltä.Vai mitä?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
SVT manipuloi vaaleja
Osa lausunnosta puuttuu
SVT:n tuottaja Eva Landahl jymäytti katsojia leikkaamalla osan Jimmie Åkessonin lausunnosta pois, jossa selvennetään että maahanmuuttajille olisi annettava mahdollisuus tulla osaksi ruotsalaista yhteiskuntaa. Jättämällä tämän jatko-osan pois, lausunnosta saa maahanmuuttajia yleistävän vaikutelman.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Etikkainen ohje kirjoittelijalle
Vast: Osa lausunnosta puuttuu
Mikähän olisi Suomessa vastaavassa tilanteessa, mikä on suomalaisessa mediassa täysin fiktiivistä ja teoreettista edes mahdollisuutena, JSN:n kannanotto ja se puheenjohtajan Grundströmin kanta?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.