Paikalliset

Paimion Aika sai Vuoden Yrittäjä -palkinnon

Kulta- ja kelloliike Paimion Aika ja sen perustajapariskunta Ismo ja Anitta Pitkämäki saivat Paimion Vuoden Yrittäjä -palkinnon yrittäjyydestään.

Yritys on palvellut asiakkaitaan jo 30 vuotta.

Turun kupeessa Paimiossa sijaitsevaan yritykseen tullaan pääosin lähialueilta. Asiakaskunta koostuu niin koululaisista kuin eläkeläisistäkin. Yrittäjien mukaan liikkeen tuotevalikoima on sopeutettu paikalliseen makuun.

– Valtaosa on kanta-asiakkaita, jotka ovat käyneet meillä 30 vuotta. Toisaalta nuoret perheet rakentavat Paimioon jatkuvasti lisää omakotitaloja, joten uutta asiakaskuntaakin näkyy, Ismo Pitkämäki kertoo.

Idea omasta yrityksestä syntyi jo 60-luvulla naapurissa sijainneesta kelloyrityksestä. Paimiossa sijaitsevan yrityksen Pitkämäki osti eläkkeelle jäävältä kellosepältä pitkän etsinnän jälkeen vuonna 1982.

– Olen yrittäjäsuvusta, joten on aina ollut selvää, että oma liike pitää olla. Yhä kymmenien vuosien jälkeen tuntuu hyvältä, että saa tehdä töitä itselle, palvella asiakkaita hyvin ja saada heidät palaamaan takaisin yhä uudelleen, Ismo Pitkämäki jatkaa hymyillen.

Vuoden Yrittäjä -palkinnon myöntää vuosittain Varsinais-Suomen Yrittäjät ry. Palkinto jaettiin palkintogaalassa Turun Logomossa lauantaina.

TS