Uutiset

Vääntö Turun seutuliikenteen karsimisesta jatkuu

TLO:n vaatimukset lakkauttaisivat suuren osan Raision, Naantalin, Kaarinan, Liedon ja Ruskon ilta- ja viikonloppuliikenteestä 7. tammikuuta 2013 alkaen.
TLO:n vaatimukset lakkauttaisivat suuren osan Raision, Naantalin, Kaarinan, Liedon ja Ruskon ilta- ja viikonloppuliikenteestä 7. tammikuuta 2013 alkaen.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti keskiviikkona jättää Turun Linja-Autoilijan Osakeyhtiön (TLO) esitykset seutuliikenteen bussivuorojen karsimisesta pöydälle lisämietintää varten.

TLO:n liikennejohtaja Hannu Lehmus ei vielä väläytä oikeustaistelun olevan edessä, vaikka lautakunta hylkäisi sen esitykset.

– Käräjöinti olisi kallis ja pitkä prosessi. Jos päästään vielä neuvotteluihin, voimme antaa selvityksiä vuorojen käytöstä päätöksenteon tueksi, hän sanoo.

Kyseinen kiista on syttynyt siitä, kun lautakunta päätti toukokuussa pitää seudullisen liikenteen kuntien hyppysissä. Lautakunta päätti järjestää liikenteen siten, että kunnat voivat asettaa ehtoja muun muassa siihen, kuinka usein bussilinjoilla ajetaan.

Bussiyritykset ajavat puolestaan edelleen seutuliikenteeseen markkinaehtoista mallia, joka antaisi lähes kaiken vallan yrityksille. Seudullinen joukkoliikennelautakunta hylkäsi liikennöitsijöiden uuden ehdotuksen markkinaehtoisesta mallista keskiviikkona.

TLO:n vaatimukset lakkauttaisivat suuren osan Raision, Naantalin, Kaarinan, Liedon ja Ruskon ilta- ja viikonloppuliikenteestä 7. tammikuuta 2013 alkaen.Lisäksi TLO lakkauttaisi kokonaan Raision sisäisen linjan 01.

TLO lakkauttaisi yhteensä 300 vuoroa, koska liikennöitsijät pitävät niitä roimasti tappiollisina. Seudullinen joukkoliikennetoimisto vastustaa linjojen lopettamista, koska palvelutason ei haluta heikkenevän.

LUE LISÄÄ TORSTAIN TURUN SANOMISTA

TS