Uutiset

Lounaspaikka: Virastotalo kätkee sisälleen 250-paikkaisen ravintolan

RIITTA SALMI
– Meillä on oma leipuri, joka tekee joka päivä tuoreet leivät, Laura Avikainen toteaa.
– Meillä on oma leipuri, joka tekee joka päivä tuoreet leivät, Laura Avikainen toteaa.

Turun Virastotalo Wäinö Aaltosen museon ja Turun Kaupunginteatterin välissä on noin tuhannen ihmisen työpaikka, ja talossa toimii muun muassa Ely-keskus, TE-palvelut ja Lounais-Suomen aluehallintovirasto.

Virastotalossa toimii myös ravintola Aitiopaikka, joka on paitsi talon oman väen työpaikkaravintola, avoinna myös muille lounastajille.

Kun Virastotalossa vuonna 2013 tehtiin perusteellinen remontti, ravintolapalvelujen tarjoajaksi tuli FresCo Ravintolat Oy.

– Olemme ravintolaperhe. Turussa meillä on kolme ravintolaa, Aitiopaikan lisäksi vanhassa korkkitehtaassa kaikille avoin lounas- ja tilausravintola Korkki ja poliisitalossa lounasravintola Kammari. Ravintoloiden "pääkonttori" on Raumalla, jossa meillä on viisi toimipaikkaa. Äitini Seija Aronen on perustanut ensimmäisen ravintolan sinne vuonna 2004, FresCo Ravintoloiden markkinointipäällikkö Laura Avikainen kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ravintola Aitiopaikka toimii isossa suuri-ikkunaisessa salissa, jossa järjestetään usein myös jopa 300 ihmisen juhlia.

– Täällä on Kupittaan Saven valmistamat laatat seinissä ja ne ovat suojeltu. Talo on arkkitehti Helmer Stenroosin suunnittelema ja arkkitehtuuri määrittää, että täällä ei esimeriksi saa olla verhoja tai muita tekstiilejä, Avikainen kertoo.

Lämpöä tilaan tuovat kuitenkin tammiset pöydät. Avikaisen mukaan ravintola haluaa myös panostaa muun muassa kauniisiin ja laadukkaisiin astioihin.

Avikainen kertoo, että pääasiassa Aitiopaikassa käyvät syömässä talon työntekijät ja kokousasiakkaat.

"Suosikkiruokia ovat esimerkiksi lihapullat ja kaalikääryleet."

– Monelle ulkopuoliselle Virastotalo on vielä vähän tuntematon, hän pohtii.

Lounaalla Aitiopaikassa tarjotaan perinteistä kotiruokaa, mutta välillä pidetään teemapäiviä ja -viikkoja. Esimerkiksi Kreikka-teema on Avikaisen mukaan ollut suosittu. Kotiruoka on kuitenkin se, mistä eniten tykätään.

– Olemme tehneet joskus kyselyjä asiakkaillemme ja niistä on selvinnyt, että suosikkiruokia ovat esimerkiksi lihapullat ja kaalikääryleet, Avikainen kertoo.

Lihapullia tarjolla oli myös haastattelupäivänä uusien perunoiden kanssa. Maut olivat kohdallaan ja myös salaattipöytä oli sopivan monipuolinen. Keittovaihtoehtona saatavilla oli kermaista lohikeittoa. 

– Joka päivä meillä on kahta pääruokavaihtoehtoa ja keittoa ja salaattibuffet. Salaateissa ei ole pelkästään vihreää tai raastetta, vaan niistäkin löytyy aina jokin proteiinin lähde. Lisäksi esimerkiksi gluteenitonta ja vegaaniruokaa saa tilattua keittiöstä, Avikainen kertoo.

Erikoisempia juttuja Aitopaikan lounaassa on jokapäiväinen c-vitamiinishotti. Lisäksi leipäpöytä ansaitsee erityismaininnan ja haastattelupäivänä tarjolla oli tuoreen leivän lisäksi muun muassa perunarieskaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Meillä on oma leipuri, joka tekee joka päivä tuoreet leivät. Eikä siis paista mistään pakasteista, vaan leipoo alusta asti itse, Avikainen kertoo.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Lue myös:

Komppelissa reiluja annoksia rennolla fiiliksellä

Kellariravintola viettää 30-vuotisjuhlavuotta

Vietnamilaisia makuja lounaalla

Keittolounas tropiikin siimeksessä

Pannukakku taipuu lounaaksi

Kotiruokaa linja-autoaseman kupeessa

Göranin lounaassa maistuu saaristo

Salaattiasema tarjoaa terveellistä ja täyttävää pikaruokaa

Upseerikerholla lounastavat muutkin kuin upseerit

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pop up -lounasta Dominosta

Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

Isältä tyttärelle

Lounashetki turkkilaisilla herkuilla

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

Pala saaristoa keskellä Turkua

Herkkuja ja herkullista lounasta

Aitiopaikka

Itsenäisyydenaukio 2, Turku

Lounas ma–pe kello 10.45–13.30

Keitto- ja salaattilounas 9 euroa, lämminruokalounas 10,30 euroa

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
entinen työntekijä
On siellä ennenkin verhot saanut olla
Onhan siellä ollut ennestään verhot ikkunoissa, sellaisen läpikuultavat, ja pöytäliinat pöydillä. Tuolitkin oli joskus verhoiltu irrotettavilla päällisillä, eikä kukaan tainnut kimpoilla niiden kiellettynä olemisesta.
Tekstiilit auttavat isossa tilassa häiritsevän melun syntymistä.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.