Uutiset

Trump puolusti Venäjää väitteiltä USA:n vaaleihin sekaantumisesta

NICHOLAS KAMM
Donald Trumpin mukaan Venäjä ei juonitellut Yhdysvaltain vaaleissa.
Donald Trumpin mukaan Venäjä ei juonitellut Yhdysvaltain vaaleissa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen puolustanut Venäjää väitteiltä, joiden mukaan maa sekaantui Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Trump otti asiaan kantaa tviiteillä torstaina juuri ennen kuin tieto hänen ja presidentti Vladimir Putinin Helsingin-tapaamisesta tuli julki.

– Venäjä sanoo edelleen, että se ei ollut millään tavalla sekaantunut vaaleihimme! Ei ollut mitään juonittelua tai sellaisen peittelyä, Trump tviittasi.

Presidentti ei ole muuttanut kantaansa, vaikka Yhdysvaltain tiedustelujohtajat tulivat siihen johtopäätökseen että Venäjä on puuttunut ja puuttuu edelleen Yhdysvaltain politiikkaan.

Trump on niin ikään toistuvasti kyseenalaistanut erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkimusten uskottavuuden. Mueller nimitettiin selvittämään, sekaantuiko Venäjä presidentinvaaleihin sekä oliko Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän välillä kytköksiä.

Trump toisti nyt tviiteissään syytteen siitä, että Muellerin tekemä selvitys olisi "ennalta ratkaistu".

Jos Mueller löytää todisteita Trumpin mahdollisesta oikeuden häiritsemisestä, presidenttiä saattaisi uhata joutuminen virkasyytteeseen kongressissa.

LUE MYÖS: Niinistön mukaan Putin ja Trump tapaavat Suomessa muutaman tunnin ajan – "tunnustelevat tunnelmaa"