Paikalliset

26-vuotias nainen käytti hyväkseen teini-ikäisiä poikia – kiristi ja piinasi uhrejaan

MIKAEL RYDENFELT

Turun hovioikeus tuomitsi 26-vuotiaan naisen ehdottomaan vankeuteen ala-ikäisten poikien hyväksikäytöstä.

Fia Maria Nyholm sai kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden pituisen tuomion yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kahdesta pakottamisesta.

Asianosaisena oli neljä tapahtumien aikaan 15–16-vuotiasta poikaa.

Nyholmin tuomio aleni hovioikeudessa kaksi kuukautta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Nyholmin kahden vuoden ja kymmenen kuukauden pituiseen rangaistukseen viime vuoden toukokuussa.

Hovioikeus katsoi, että kaksi suhteeseen pakottamista kesti lyhyemmän aikaa kuin käräjäoikeudessa oli todettu. Muuta muutosta käräjäoikeuden tuomioon ei tullut.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2013–2015. Pakottamistuomiot koskivat kahta tapahtuma-aikaan 15–16-vuotiasta poikaa. Nyholm pakotti pojat suhteeseen kanssaan muun muassa uhkailemalla laittavansa pojista nettiin alastonkuvia tai muuta loukkaavaa materiaalia. Oikeus katsoi Nyholmin pakottaneen pojat sietämään suhdetta jatkuvalla soittelulla ja viestittelyllä kaikkina vuorokauden aikana ja väittämällä olevansa raskaana. Toiselle pojalle hän sanoi, ettei tee aborttia ja uhkasi tekevänsä itsemurhan. Teot jatkuivat poikien täytettyä 16 vuotta. Teot, jotka tapahtuivat poikien ollessa 15-vuotiaita, katsottiin lapsen törkeäksi seksuaaliseksi hyväksikäytöksi ja lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Poikien täytettyä 16 vuotta katsottiin tekojen olevan pakottamista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kahden muun 15-vuotiaan pojan kanssa teot rajoittuivat yhteen sukupuoliyhteyteen.

Tapauksissa ei voitu soveltaa säädöstä, jota sovelletaan nuorten seurustelusuhteissa, sillä naisen ja poikien ikäerot olivat huomattavat.

Nyholm joutuu maksamaan pojille oikeudenkäyntikulujen lisäksi kärsimyksestä ja psyykkisestä haitasta suuret korvaukset. Toinen pitkän hyväksikäytön uhriksi joutunut poika saa 18 000 euron korvaukset, toinen 9 000 euroa. Kaksi muuta uhria saavat korvauksena 3 000 ja 1 000 euroa.

Asia käsiteltiin hovioikeudessa ilman yleisöä. Julkista selostetta lukuun ottamatta hovioikeus määräsi tuomiot ja uhrien henkilöllisyydet salassa pidettäviksi 60 vuoden ajaksi. Hovioikeus oli ratkaisussaan yksimielinen.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Toimitus
Viestiketju on suljettu
Tämä viestiketju on suljettu ala-ikäisten uhrien suojelemiseksi.