Paikalliset

Kiireinen keikkakesä

SIMELIUS SIMELIUS
– Odotan eritysesti Logomon keikkaa, sillä se on yksi kesän ainoista ikärajattomista keikoista, Jannika B sanoo.
– Odotan eritysesti Logomon keikkaa, sillä se on yksi kesän ainoista ikärajattomista keikoista, Jannika B sanoo.

Jannika Wirtanen, artistinimeltään Jannika B, esiintyy Turussa Logomossa lauantaina 16.6. Jannika B on naimisissa Apulanta-yhtyeestä tunnetun Toni Wirtasen kanssa. Pariskunnalla on pieni Martta-tytär ja molemmat vanhemmat keikkailevat ahkerasti. Arjen sujuminen vaatii suunnitelmallisuutta.

– Keikkoja on joka viikonloppu, yksi viikonloppu on pyhitetty vapaaksi kesän aikana. Keikkojen lisäksi olen studiossa, teen levyä ja parhaillaan kuvataan uutta Idols-kautta, joten välillä on aikatauluttamista.

– Tyttäremme on päiväkodissa, joten pyrin arkisin tekemään kahdeksasta neljään päiviä ja meillä on hyvä tukiverkosto, joten hoitoapua saa aina tarvittaessa, Jannika B toteaa tyytyväisenä.

Jannika B pyrki Idols-laulukilpailuun kaksi kertaa, vuosina 2007 ja 2008. Nyt artisti nähdään tulevan kauden tuomarina. Kausi tulee televisiosta syksyllä.

– Tuomarina oleminen on mielenkiintoista ja inspiroivaa, mutta myös henkisesti raskasta. Koelauluihin tulee nuoria, jotka eivät ole vielä valmiita, mutta heillä on kova palo. Osalla ei ehkä rahkeet riitä musiikkialalla, ja on kova paikka sanoa heille, että tämä unelma ei välttämättä olekaan sinulle oikea. Minusta on kuitenkin tärkeää olla rehellinen, Jannika B toteaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jannika B kertoo, että pienestä pitäen hänen elämänsä on täyttänyt musiikki, laulu ja tanssi. Hän on lähtöisin musikaalisesta perheestä.

– Pienestä asti musiikki ja tanssi ovat olleet mukana monessa muodossa. Olen laulanut kuorossa, soittanut pianoa ja tanssinut klassista balettia.

– Omien Idols-kokemusteni myötä uskalsin alkaa haaveilla artistin urasta. Toivon kipinä syttyi sieltä.

Tällä alalla on koko ajan lähtökuopissa. Vaikka takana olisi kuinka monta hittiä, niin uuden biisin tekoon lähtee aina puhtaalta pöydältä.

Hän kuitenkin hankki itselleen BBA- ja MBA-tutkinnot ja jätti hetkeksi artistihaaveet taka-alalle.

– Ajattelin järkevänä ihmisenä, että kunnon koulutus täytyy olla. Kun sain todistuksen käteen ja vakituisen työpaikan, tutustuin biisinkirjoittaja Heidi Maria Paalaseen, joka kaipasi demolaulajaa. Tajusin, kuinka paljon olin kaivannut musiikin tekemistä.

Jannika B aloitti esikoisalbuminsa teon omakustanteisesti yhdessä tuottaja Jonas Olssonin ja Heidi Maria Paalasen kanssa vuonna 2011. Artisti lähti omin voimin liikkeelle ja päätti toteuttaa unelmansa oman visionsa kautta.

– Päätin sijoittaa veronpalautukset oman unelmani eteen ja varasin studion itselleni. Silloin syntyivät muun muassa Onnenpäivä ja Seuraavaan elämään -kappaleet, jotka ovat olleet urani kannalta tärkeitä biisejä, Jannika B kertoo.

Kappaleet alkoivat soida radiossa, ja usea levy-yhtiö kiinnostui artistista. Alkuvuodesta 2012 Jannika B solmi mittavan yhteistyösopimuksen Sony Musicin kanssa.

Kaikki rohkeus -debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2013, jonka jälkeen hän on julkaissut toisen albuminsa Šiva vuonna 2014 sekä useita singlejä, kuten Riisu kokonaan.

Jannika B työstää parhaillaan kolmatta levyään, joka julkaistaan tämän vuoden puolella.

– Tällä alalla on koko ajan lähtökuopissa. Vaikka takana olisi kuinka monta hittiä, niin uuden biisin tekoon lähtee aina puhtaalta pöydältä. Tämän alan paradoksi on siinä, että biisit tehdään ajattelematta, mitä muut siitä tykkäävät, mutta jos musiikilla haluaa maksaa laskut, niin millään muulla ei ole väliä kuin sillä, mitä muut musiikistasi tykkäävät, hän pohtii.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Minulla on tapana kuvailla musiikkia väreillä. Edellinen levyni oli tumman sininen, mutta seuraavassa on kirkkaita värejä, punaista, oranssia ja keltaista. Kappaleet ovat pirteitä ja kuplivia, Jannika B kertoo.

Artistin kesään ei montaa lomapäivää mahdu, mutta ne hän aikoo viettää mökillä rentoutuen.

– Työn puolesta tulee reissattua niin paljon, ettei lomalla enää halua matkustaa. Mökkimme sijaitsee lähellä kotiamme, joten siellä tulee vietettyä aikaa terassilla kirjaa lukien, saunoen, uiden ja syöden hyvää ruokaa.

Rakennusliiton järjestämä Jannika B:n ilmaiskonsertti Logomossa lauantaina 16.6. klo 17.00.

Jannika B

Oikealta nimeltään: Jannika Wirtanen, tyttönimeltään Bergroth

Syntynyt: 28.2.1985 Tammisaaressa

Asuu: Hollolassa

Ammatti: Laulaja-lauluntekijä

Perhe: Aviomies Toni Wirtanen ja 2,5-vuotias tytär Martta sekä kaksi koiraa

Haaveilee: Siitä, että saisi tehdä elämässä asioita, jotka tekevät iloiseksi.

Viettää juhannusta: Töiden parissa keikalla

Näytä lisää