Uutiset

Marjo Ahonen nimitettiin Ylen alueellisten tv-lähetysten pomoksi

Yleisradion Pirkanmaan uutis- ja ajankohtaistoiminnan päälliköksi on nimitetty Marjo Ahonen, joka aloittaa tehtävässä elokuun alussa. Hän seuraa tehtävässä Sinikka Tuomea, joka siirtyi Yle Suomen johtotiimin kehityspäälliköksi.

Ahonen alkaa johtaa Ylen Pirkanmaan uutis- ja ajankohtaistoimintoja, joka sisältää muun muassa Ylen uutiset Pirkanmaalta ja Radio Suomen Pirkanmaan-lähetykset. Hänen vastuualueensa ei kuitenkaan rajoitu Pirkanmaalle, vaan Ahosen alaisuuteen siirtyy myös koko Suomen alueellisten tv-uutisten lähetystuotanto. Tampereen Mediapoliksessa tuotetaan joka arkipäivä yhdeksän alueellista tv-uutislähetystä sekä valtakunnallinen Uutis-Suomi.

Lisäksi Ahosen vastuulle kuuluu Tampereella hiljattain toimintansa aloittanut Mediadeski, joka tuottaa Ylen aluetoimitusten kanssa muun muassa tutkivaa ja datajournalismia. Tähän asti Mediadeski ja alueelliset tv-uutiset eivät ole kuuluneet Ylen Pirkanmaan-päällikön vastuulle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tarkoitus on virtaviivaistaa johtamismallia. Täytyy myös katsoa organisaation toimintaa ja miettiä, voidaanko tehdä jotain, jotta työ olisi helpompaa ja miellyttävämpää ja jotta meidän asiakkaamme olisivat entistäkin tyytyväisempiä, Ahonen sanoo Ylen verkkosivuilla.

Ahonen siirtyy tehtävään Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan lähetyksistä vastaavan päällikön tehtävästä. Hän on aiemmin työskennellyt Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöohjauksen päällikkönä, Ylen uutisten toimituspäällikkönä ja Ylen ulkomaantoimituksen päällikkönä. Hän on ollut myös Nelosen uutisten vastaava päätoimittaja, MTV3:n uutisissa ulkomaantoimituksen ja reportteriryhmän päällikkö ja BBC:ssä suomenkielisen toimituksen päällikkö.