Lounaspaikka

Lounaspaikka: Vietnamilaisia makuja lounaalla

JORI LIIMATAINEN
Bao Tuanin vietnamilainen ravintola Kim tarjoaa buffet-lounasta. Vietnamilaisen ruuan lisäksi tarjolla on thaimaalaisia vaihtoehtoja.
Bao Tuanin vietnamilainen ravintola Kim tarjoaa buffet-lounasta. Vietnamilaisen ruuan lisäksi tarjolla on thaimaalaisia vaihtoehtoja.

Ravintolan ulkopuolelle on jo kertynyt pieni jono ennen paikan aukeamista. Oven avautuessa vastaan tulvii miellyttävä mausteiden tuoksu.

Vietnamilainen ravintola Kim on ollut avoinna hieman reilu puoli vuotta. Ravintoloitsija Bao Tuanin mukaan asiakkaat ovat ottaneet paikan hyvin vastaan.

Ravintola ei ole Bao Tuanin ensimmäinen, sillä ennen tätä hän piti ravintolaa satamassa vastapäätä Viking Linen terminaalia. Ravintolan sijainti ja lyhytaikaiset vuokrasopimukset saivat Tuanin kuitenkin etsimään uutta tilaa ravintolalleen. Kaskenkatu osoittautui sijainniltaan hyväksi.

Lounasta ravintolassa on tarjolla tiistaista perjantaihin buffetpöydästä. Ravintolan tila on neutraali ja sävyltään harmoninen. Salia koristavat aidot kasvit ja taustalla soi rauhallinen musiikki.

– Ravintolan sisustus on vaimoni suunnittelema. Sisustuksen on tarkoitus olla selkeää, avaraa ja siistiä. Vaimoni toimii myös ravintolan pääkokkina. Lisäksi meillä on keittiössä töissä kaksi muuta kokkia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tuan painottaa, että ravintolan ruoka koostuu pääasiassa vietnamilaisista vaihtoehdoista, mutta mukana on myös vaikutteita thaimaalaisesta ruuasta.

– Vietnamilainen ruoka poikkeaa esimerkiksi kiinalaisesta ruuasta sillä, että vietnamilaisessa ruuassa ei käytetä niin paljon rasvaa kuin kiinalaisessa ruuassa.

– Toisaalta kiinalainen ruoka valmistetaan usein pitkään hauduttamalla. Vietnamilaisessa keittiössä ruoka valmistetaan paistamalla. Esimerkiksi lihat leikataan tuoreena paloiksi ja sitten kypsennetään nopeasti.

Ravintolan buffetpöydässä on esillä monenlaisia vaihtoehtoja. Testipäivänä alkupalaksi oli Tom yum -keittoa. Pöydässä oli tarjolla muun muassa tuoresalaattia, kevätkääryleitä, vehnä- ja riisinuudelia, riisiä vihanneksilla, erilaisia kastikkeita kanasta, härästä ja tofusta sekä friteerattua tofua ja kanaa. Jälkiruuaksi oli suklaamoussea. Lounaan hintaan kuuluu kahvi tai tee.

"Pyrimme maustamaan ruuat niin, että ne sopivat suomalaiseen makumaailmaan."

Lounaspöydässä on kylteissä tiedot ruokien sisällöistä. Teksteissä on myös allergiamerkinnät.

Alkukeiton lisäksi valitsin maisteltavaksi friteerattua tofua makealla chilikastikkeella, kevätkääryleitä, riisinuudelia ja tofukastiketta sekä tuoresalaattia. Keitto oli mukavan tulista. Friteerattu tofu maistui raikkaalle, eikä yhtään liian rasvaiselle. Riisinuudeli ja tofukastike sopivat yhteen. Kastikkeen joukossa olleet kasvikset olivat mukavan rapsakoita. Tummasta suklaasta valmistettu mousse maistui pehmeälle.

Bao Tuan kertoo, että ravintolassa käytetään pääasiassa lähituottajien raaka-aineita.

– Vihannesten pitää olla aina tuoreita. Lihat ostamme kokonaisina fileinä tai paisteina ja leikkaamme ne itse ruokiin.

– Lounaslista vaihtuu päivittäin. Pyrimme maustamaan ruuat niin, että ne sopivat suomalaiseen makumaailmaan. Ruoka ei voi olla esimerkiksi liian tulista. Makumaailmaa on pehmennetty hieman.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tuan kertoo asuneensa Suomessa nyt yli 30 vuotta. Suomeen saapuessaan hän opetteli ensin suomen kielen.

– Sitten kävin ammattikoulun ja ehdin työskennellä monessa paikassa. Elektroniikka-alalla olin muun muassa Telestellä ja Oskar Suomella.

Myöhemmin yrittäjyys alkoi kiinnostaa Tuania ja hän perusti autopesuyrityksen.

– Sillä oli toimipisteitä Turussa, Forssassa ja Loimaalla. Hoidin suurten autoliikkeiden vaihtoautoja myyntikuntoon. Kun tämä bisnes alkoi hiljentyä, perustin ravintolan satamaan. Nyt on uusi vaihe työurallani, ja minulla on omassa tilassa oma ravintola.

Tuanin elämäntarinaa kuunnellessa minulle tarjottiin vietnamilaista soodaa. Sooda oli maustettu sokerilla ja limellä. Raikas juoma sopii täydellisesti lämpimään kesäpäivään.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Lue myös:

Keittolounas tropiikin siimeksessä

Pannukakku taipuu lounaaksi

Kotiruokaa linja-autoaseman kupeessa

Göranin lounaassa maistuu saaristo

Salaattiasema tarjoaa terveellistä ja täyttävää pikaruokaa

Upseerikerholla lounastavat muutkin kuin upseerit

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

Pop up -lounasta Dominosta

Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

Isältä tyttärelle

Lounashetki turkkilaisilla herkuilla

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

Pala saaristoa keskellä Turkua

Herkkuja ja herkullista lounasta

Vietnamilainen ravintola Kim

Kaskenkatu 8, Turku.

Avoinna ti–pe kello 11–21 ja la–su klo 12–21.

Lounas ti–pe kello 11–14.30. Noutopöytä.

Lounaan hinta 9,70 euroa.

Illalla ala carte -annoksia.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
JuusoJuuso
Nam
Tää oli jo satamassa erinomainen! Tuli käytyä duunista lounaalla, vaikka matkaa jonkun verran.
Vanhan Kimin lähettyä satamasta tuli käytyä siinä uusien pitäjien aikana kaks kertaa, ensimmäisen ja viimeisen..
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.