Talous

Analyytikko: Telian Bonnier-kaupat olisivat jatkumoa SM-liigaoikeuksien ostolle

EMMI KORHONEN
Telia suunnittelee kauppaa, jossa MTV3 siirtyisi sen omistukseen.
Telia suunnittelee kauppaa, jossa MTV3 siirtyisi sen omistukseen.

Analyysiyhtiö Inderesin analyytikko Joni Grönqvistin mukaan on vielä liian varhaista sanoa, olisiko Telian mahdollinen Bonnier-kauppa hyvä vai huono. Hän pitää suunniteltuja kauppoja jatkumona Telian viimevuotiselle vedolle ostaa SM-liigaoikeudet. Sisällön lisäämisen kautta osto olisi linjassa yhtiön strategian kanssa.

Ruotsalaismedia Resumen mukaan Telia keskustelee ruotsalaisen mediayhtiö Bonnierin Pohjoismaiden tv-toiminnan ostosta. Telia vahvisti keskustelut Bonnierin kanssa, mutta ei kertonut niiden sisällöstä. Resumen mukaan kaupan arvo olisi reilu miljardi euroa.

Grönqvistin mukaan kaupoilla olisi noin 10 prosentin vaikutus Telian liikevaihtoon ja noin kahden prosentin vaikutus käyttökatteeseen.

Kauppaan sisältyisivät muun muassa Suomen MTV3-kanava, Ruotsin TV4-kanava ja pohjoismainen maksutelevisiokanava Cmore. MTV3 on ollut Bonnierin omistuksessa vuodesta 2007.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Telia ei ole kommentoinut keskustelujen yksityiskohtia, mutta yhtiön mukaan sisällöt ovat tärkeä osa sen tulevaisuuden strategiaa ja keskustelut Bonnierin kanssa on nähtävä siinä kontekstissa. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Taloussanomat.

Kauppa vaikuttaisi yli 1 000 työntekijään Ruotsissa ja Suomessa.

LUE MYÖS: Telia hieroo kauppoja Bonnierista – Suomen tunnetuimman mainoskanavan MTV3:n omistaja voi vaihtua taas