Uutiset

Pietarsaaren paloittelusurmasta tuomitun miehen rangaistus koveni hovissa – nainen vapautettiin syytteestä

GLENN HÄGG
Poliisi sulki Vuohisillantien useiksi tunneiksi muulta liikenteeltä 9. helmikuuta 2017, alueella tapahtuneen henkirikoksen vuoksi.
Poliisi sulki Vuohisillantien useiksi tunneiksi muulta liikenteeltä 9. helmikuuta 2017, alueella tapahtuneen henkirikoksen vuoksi.

Vaasan hovioikeus on korottanut Pietarsaaren paloittelusurmasta tuomitun miehen rangaistusta. Miehen ohella käräjillä tuomitun naisen syytteen hovioikeus sen sijaan hylkäsi kokonaan.

Hovioikeus katsoi osoitetuksi, että Rami Petri Pakarinen, 44, ampui uhria, viisikymppistä miestä takaraivoon kerrostaloasunnossa viime vuoden helmikuussa. Sen jälkeen Pakarinen paloitteli ruumiin ja vei osat jäteastiaan ja läheiseen ojaan.

Syyttäjä vaati, että Pakarinen pitää tuomita murhasta. Pakarinen sen sijaan vetosi hätävarjeluun ja sanoi, että uhri oli ensin ahdistellut sammunutta naista, mitä seurasi kamppailu hänen ja uhrin välillä. Hovioikeus ei pitänyt miehen kertomusta tapahtumien kulusta uskottavana.

Pakarinen oli käräjillä tuomittu taposta ja hautarauhan rikkomisesta kymmenen vuoden vankeuteen. Hovioikeus korotti rangaistuksen 11 vuoteen.

Kanssasyytetty nainen oli tuomittu käräjäoikeudessa puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen hautarauhan rikkomisesta, koska hän oli oikeuden mukaan auttanut Pakarista paloittelemaan ruumiin ja kantamaan osat ulos.

Hovioikeuden mukaan näyttö ei kuitenkaan riittänyt osoittamaan naisen osallisuutta. Se katsoi, että nainen oli seurannut tapahtunutta sivusta eikä ollut suostunut auttamaan miestä.

Hovioikeus totesi, että vaikka naisen toimintaa tilanteessa voidaan arvostella, se ei täytä hautarauhan rikkomisen tunnusmerkkejä. Näin ollen hovioikeus hylkäsi syytteen ja vapautti naisen rangaistuksesta.