Paikalliset

Lounaspaikka: Keittolounas tropiikin siimeksessä

JANE ILTANEN
Cafe Vanhassa Tammessa on joka päivä tarjolla keittolounas. Testipäivänä tarjolla oli gulassikeittoa. Ravintolapäällikkö Janne Johanssonin mukaan suosituin keittopäivä on sunnuntai, jolloin tarjolla on lohikeittoa.
Cafe Vanhassa Tammessa on joka päivä tarjolla keittolounas. Testipäivänä tarjolla oli gulassikeittoa. Ravintolapäällikkö Janne Johanssonin mukaan suosituin keittopäivä on sunnuntai, jolloin tarjolla on lohikeittoa.

Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa sijaitseva Cafe Vanha Tammi on yksi kaupungin vähemmän tunnetuista helmistä. Kahvilan vieressä olevissa kasvihuoneissa voi nauttia tropiikin lämmöstä ja upeista kasveista sekä ihastella lammessa uiskentelevia karppeja ja puissa lenteleviä undulaatteja ympäri vuoden. Keväällä ja kesällä voi lähteä kävelyretkelle puutarhaan, jossa on muun muassa lampia, kiinalainen puutarha ja valtavasti kasveja ja kukkia.

Cafe Vanha Tammi on osa Sunborn Saga Oy:ta, joka pyörittää saarella ravintolaa myös Ruissalon kylpylässä ja Honkapirtissä. Samaan ketjuun kuuluvat myös muun muassa Logomo Kitchen, Teatro, Pinella, Naantalin Kaivohuone ja ravintola Snickari.

– Vanhasta Tammesta tuli osa Sunborn Sagaa loppuvuodesta 2016. Näimme, että tämä on vähän erilainen paikka tällä saarella ja Honkapirtin ja Ruissalon kylpylän kanssa paikat täydentävät toisiaan, ravintolapäällikkö Janne Johansson sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kahvilassa on toiminut vuosien varrella useita yrittäjiä. 2016 koko konsepti muutettiin, keittolounas päivitettiin ja paikan ilmettä kohennettiin.

Vanhassa Tammessa on tarjolla keittolounas joka päivä. Lounaaseen kuuluu kahvi ja tee sekä Sunborn Bakeryn leipää.

Johansson kertoo, että käytössä on kahden viikon kiertävä keittolista. Listalta löytyy muun muassa jauheliha-, kana-kookos- ja siskonmakkarakeittoa. Torstai on perinteinen hernekeittopäivä, jolloin tarjolla on myös pannukakkua.

– Ehdottomasti suosituin keittomme on lohikeitto, jota on tarjolla aina sunnuntaisin.

Testipäivänä tarjolla oli sopivan täyttävää gulassikeittoa, jonka kypsäksi hautunut liha oli suussa sulavaa. Jälkiruuaksi päätimme lounasseuralaisen kanssa maistaa Johanssonin kovasti kehumia vegaanisia munkkeja. Tuhti, kardemummalla maustettu munkki oli todellakin kaikkien ylistyssanojen arvoinen. Siinä siis kasvien ja kukkien lisäksi yksi syy palata Vanhaan Tammeen!

Keitot, samoin kuin vitriinissä erikseen myytävät munkit, kakut sekä makeat ja suolaiset piirakat, valmistetaan Naantalin kylpylän keittiössä, josta ne kuljetetaan kahvilaan.

– Ehdoton bravuurimme ovat leipomotuotteet, joista suuri osa on gluteenittomia ja laktoosittomia. Meillä on myös hyvä valikoima vegaanisia tuotteita, kuten munkkeja ja leivoksia.

Silloin tällöin Vanhassa Tammessa järjestetään erikoislounaita. Esimerkiksi äitienpäivänä tarjolla oli salaattipöytä ja kakkukahvit.

– Olemme toimineet vasta sen verran vähän aikaa, että kokeilemme ja kehittelemme erilaisia juttuja.

Vanhassa Tammessa työskentelee kaksi vakituista työntekijää sekä lisäksi tuuraajia ja kesäapulaisia. Kahvilassa ja näyttelytilassa on yhteensä noin 80 asiakaspaikkaa. Johanssonin mukaan suuri osa asiakkaista yhdistää lounaan kasvikierrokseen, mutta jotkut tulevat varta vasten lounaalle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vanha Tammi on suosittu paikka erityisesti keväällä, jolloin kasvitieteellisen puutarhan luonnon kauneutta tullaan ihastelemaan bussilasteittain. Toinen vilkas ajankohta osuu hiihtolomaviikkoon.

– Arkisin meillä käy paljon opiskelijoita ja eläkeläisiä. Viikonloppuisin väkeä käy enemmän kuin arkisin. Silloin ihmiset tulevat Ruissaloon kävelylle ja poikkeavat samalla lounaalle. Ja ne, joilla ei ole niin kova nälkä, nauttivat ainakin munkkikahvit.

Vanha Tammi on vuokrattavissa myös yksityistilaisuuksia varten. Tilaisuuksia voi järjestää ilta-aikaan, kun puutarhapuoli on kiinni.

Puutarhasta ei tarvitse myöskään lähteä kotiin tyhjin käsin. Tuliaisiksi voi ostaa muun muassa taimia ja siemeniä, Ruissalon tammista valmistettuja voiveitsiä ja salaatinottimia sekä luontoaiheisia kortteja ja kirjoja.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Lue myös:

Pannukakku taipuu lounaaksi

Kotiruokaa linja-autoaseman kupeessa

Göranin lounaassa maistuu saaristo

Salaattiasema tarjoaa terveellistä ja täyttävää pikaruokaa

Upseerikerholla lounastavat muutkin kuin upseerit

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pop up -lounasta Dominosta

Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

Isältä tyttärelle

Lounashetki turkkilaisilla herkuilla

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

Pala saaristoa keskellä Turkua

Herkkuja ja herkullista lounasta

Cafe Vanha Tammi

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Ruissalon puistotie 215

Lisätietoja: Puh. 044 55 66 157, info@vanhatammi.fi, www.vanhatammi.fi

Avoinna ma–su kello 10–17. Keittolounas joka päivä kello 11.30–15. Hinta 10 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Opiskelijat kenttätöihin
Pakollisia opintopisteitä
Kasvitieteellinen puutarha on surkeassa hoidossa.

Turun yliopistossa biologian opiskelijoilla pitäisi olla pakollinen opintopistesuoritus Turun Kasvitieteellisessä puutarhassa. Ihan jokaisella. Sinne vaan kitkemään, maata kääntämään ja kärräämään, kastelemaan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.