Uutiset

Roskien lajittelun SM-osakilpailu torstaina Skanssissa – kisan pääpalkinto matka Singaporeen

MARIKA LEMPÄÄ
Turkulainen Eetu Tavio osallistui viime vuonna Raision Myllyssä järjestettyyn roskien lajittelun SM-kisoihin.
Turkulainen Eetu Tavio osallistui viime vuonna Raision Myllyssä järjestettyyn roskien lajittelun SM-kisoihin.

Roskien lajittelun SM-kisojen viides osakilpailu käydään tulevana torstaina kauppakeskus Skanssissa Turussa.

Lajitteluradalla kilpailijat voivat testata tietojaan siitä, mihin keräysastiaan mikäkin roskakuutio kuuluu. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Kisaan voi osallistua saapumalla paikalle. Lajittelua voi treenata pelaamalla mobiili- ja digipelinä toimivaa Roskapeliä, joka löytyy osoitteesta www.roskamestari.fi/roskapeli.

Tänä vuonna lajittelukisaan on avattu lasten sarja alle 14-vuotiaille. Turussa kisat ovat myös opetuskäytössä. Rataa on tulossa testaamaan ennakkoon yli 200 yläasteikäistä.

Skanssissa vierailee myös LSJH:n Pop up -lajitteluasema, johon voi maksutta tuoda vaarallisia jätteitä, pienelektroniikkaa ja poistotekstiilejä.

Roskien lajittelun SM-kisan semifinaali ja finaali käydään Tikkurila Festivaalin yhteydessä lauantaina 21. heinäkuuta.

Voittaja saa tittelin Roskamestari 2018 ja palkinnoksi kahden hengen matkan Singaporeen. Kaikkiin osakilpailuihin osallistuneiden kesken arvotaan lippuja Tikkurila Festivaaliin.

Lasten sarjassa koko kiertueen voittaja saa vuosikortin ja kunkin osakilpailun voittaja kuukausikortin Superparkiin. Muiden osallistujien kesken arvotaan pääsylippuja aktiviteettipuistoon.

Kilpailun järjestää Vantaan Energia. Turun osakilpailu järjestetään yhteistyössä Lounais-Suomen Jätehuollon kanssa kello 14 alkaen.

Katso video viime vuoden Raision-osakilpailusta

Roskien lajittelun SM-osakilpailut Raisiossa 2017.