Uutiset

Lounaspaikka: Pannukakku taipuu lounaaksi

MARTTIINA SAIRANEN
Tero Artes tekee Pannukakkutalon keittiössä päivittäin noin 170 pannukakkua. Kääntäminen onnistuu jo rutiinilla.
Tero Artes tekee Pannukakkutalon keittiössä päivittäin noin 170 pannukakkua. Kääntäminen onnistuu jo rutiinilla.

Skanssin kauppakeskukseen avautui helmikuussa Suomen kuudes Pannukakkutalo. Yrittäjinä Turun Pannukakkutalossa ovat Tero Artes ja Minna Vlasov.

– Avovaimon kanssa pohdimme mahdollisuutta lähteä yrittäjiksi, ja silmiin osui ilmoitus, jossa Pannukakkutalo haki yrittäjiä Turkuun. Olimme käyneet Pannukakkutalossa Mikkelissä ja tykkäsimme paikasta, Artes kertoo.

Pariskunta ei aiemmin ole ollut yrittäjinä.

– Minnalle ala oli entuudestaan tuttu, mutta minä olen ollut autoalalla koko elämäni, joten tämä oli hyppy altaan syvään päähän. Ruoanlaittoa olen kyllä harrastanut reilut parikymmentä vuotta, Artes sanoo.

Ensimmäinen Pannukakkutalo avattiin Ouluun.

– Ketjun perustaja oli ollut Hollannissa ja hänen ystävänsä vei hänet paikkaan, jossa tarjottiin erilaisia pannukakkuja. Siitä ajatus tällaisesta paikasta myös Suomessa sai alkunsa, Artes kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pannukakkutalo tarjoaa nimensä mukaisesti pannukakkuja – niin suolaisia kuin makeitakin. Ravintolan listalta löytyy toistakymmentä makeaa vaihtoehtoa ja 17 erilaista suolaista. Pannukakkuun on mahdollista valita myös itse täytteet.

– Aika tasaisesti menee suolaista ja makeaa. Lounasaikaan enemmän suolaista ja viikonloppuisin enemmän makeaa. Valkosuklaa-vadelma on kestosuosikki, kuin myös perinteinen hillopannari ja Nutella. Suolaisista suosituin on lämmin savuporo, Tero Artes kertoo.

Hän toteaa, että pannukakku taipuu mainiosti täyttäväksi lounaaksi.

– Pannukakku on tosi ruokaisa, sillä siinä on kuohkeampi ja paksumpi pohja kuin pitsassa. Pitsatäytteet sopivat hyvin pannukakun päälle. Ihmiset eivät vielä aivan ole täysin mieltäneet meitä lounaspaikaksi.

Pannukakun voi tilata kahdessa eri koossa.

– Moni ensikertalainen yllättyy, kuinka täyttävä pannukakku on.

Pannukakkutalosta saa arkisin lounasta kello 11–15. Joka päivä listalla on vaihtuva keitto, jonka voi tilata isona tai pienenä. Keiton kanssa tulee jälkiruoaksi minipannareita.

Päivittäin on tarjolla myös päivän suolainen lounaspannari. Vierailupäivänä vaihtoehtoina olivat tomaatti-mozzarella-pesto sekä kana-paprika-mozzarella. Päädyin tomaatti-mozzarella-pestoon.

Pannaria odotellessa maistelin päivän keiton, joka oli juustoinen tomaattikeitto. Keitto oli ihanan täyteläistä ja täynnä makua.

Suolainen pesto ja mozzarella sopivat mainiosti hieman makeahkon pannukakun täytteeksi. Annos ei aluksi näytä valtavan isolta, mutta on todella täyttävä ja tuhti. Pannukakku on ostosten tekemisen lomassa mukavan erilainen lounasvaihtoehto.

Ravintolassa on reilut 40 paikkaa ja puolenpäivän aikoihin lähes jokaisessa pöydässä istuu väkeä.

Pannukakkutalo on auki seitsemänä päivänä viikossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Hyvin on lähtenyt käyntiin ja kiirettä on pitänyt. Avautumisen jälkeen olen pitänyt yhden kokonaisen vapaapäivän ja Minna ei ole tainnut pitää yhtäkään. Meillä on muitakin työntekijöitä täällä ja kesällä aiomme lomailla ainakin viikon, Artes hymyilee.

Yrittäjät pitävät kauppakeskusta hyvänä ympäristönä ravintolalle.

– Vaikka kulut ovatkin kovat, on kauppakeskuksessa tasainen ihmisvirta. Vaikka välillä olisi hiljaisempaa, ei koskaan ole täysin kuollutta, Artes toteaa.

Meillä on ajatuksena tulevaisuudessa avata myös toinen paikka Turkuun.

– Mielessä on ajatus joskus avata paikka myös keskustaan. Se olisi hieman erityyppinen paikka kuin tämä. Festareilla ja jokirannassakin voisi myös pitää väliaikaisesti ravintolaa, Tero Artes sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Lue myös:

Kotiruokaa linja-autoaseman kupeessa

Göranin lounaassa maistuu saaristo

Salaattiasema tarjoaa terveellistä ja täyttävää pikaruokaa

Upseerikerholla lounastavat muutkin kuin upseerit

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

Pop up -lounasta Dominosta

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

Isältä tyttärelle

Lounashetki turkkilaisilla herkuilla

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

Pala saaristoa keskellä Turkua

Herkkuja ja herkullista lounasta

Pannukakkutalo

Kauppakeskus Skanssissa

Lounas ma– pe klo 11– 15

Päivän lounaskeitto iso 8,40 euroa ja pieni 7,40 euroa. Annos sisältää kahvin/teen ja minipannarit

Päivän pannari 8,40 ja se sisältää kahvin/teen

Lounaslista löytyy osoitteesta pannukakkutalo.fi/turku/

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Nur mit Füllung
Onnea rantauttajille
Onkohan kukaan suomalainen juntti kuullut Komm Morgen Wieder -pannukakuista? Semmosista täytetyistä herkkukääreistä?
Tuskin on, koska semmoisia kohtaa vain ulkomailla ja siellä tarvitaan kielitaitoa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.