Talous

Huawei avasi tutkimuslaboratorion Salossa

SSS-ARKISTO/MARKO MATTILA
Arkistokuvaa Salon IoT Campuksen edustalta.
Arkistokuvaa Salon IoT Campuksen edustalta.

Kiinalainen teknologiajätti Huawei on avannut tutkimuslaboratorion Salossa. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Salon IoT Campuksella, joka puolestaan sijaitsee Nokian entisellä matkapuhelintehtaalla. Tutkimuslaboratorio toimii Huawein Helsingin tutkimus- ja tuotekehitysyksikön sivutoimipisteenä.

– Henkilöstömäärämme Salo IoT Campuksella vaihtelee, sillä työntekijämme liikkuvat paljon Helsingin toimiston ja Salon laboratorion välillä. Tällä hetkellä Salo IoT Campuksen tutkimuslaboratoriossa on käynnissä yksi projekti, johtaja Jyrki Sippola Huawei Technologiesilta kertoo.

Hänen mukaansa Huawein toimipisteessä Helsingissä työskentelee parikymmentä Salossa asuvaa työntekijää. He ovat matkustaneet tähän saakka Salosta Helsinkiin töihin.

– Nyt tiettyjä projekteja voidaan tehdä kokonaan Salossa, jolloin ainakin osa salolaisista työntekijöistämme voi näiden projektien ajan käydä Salossa töissä. Tällä hetkellä Salon tutkimuslaboratoriossa työskentelee kymmenkunta työntekijää, Sippola lisää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Salon tutkimuslaboratorion tehtävät liittyvät matkapuhelimien testaus- ja huoltotekniikan kehitystyöhön.

– Suomessa tältä alalta löytyvä osaaminen on pääasiassa keskittynyt Saloon. Tutkimuslaboratorion käytön lisäämisen ja työntekijämäärän kasvattamisen Salossa näyttää aika. Verkostoitumiselle Salon Iot Campus on aika hyvä paikka, Sippola sanoo.

Huaweilla on Suomessa noin 300 työntekijää, joista 250 työskentelee Helsingissä ja 50 Tampereella.

Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula kertoo, että suuren kansainvälisen teknologiayrityksen saapuminen kampukselle on seurausta aktiivisesta myyntityöstä.

– Salossa ja Salo IoT Campuksella on tehty systemaattista kehitystyötä sen eteen, että Huawein kaltaiset suuren luokan kansainväliset toimijat näkevät täältä löytyvän osaamisen. Nyt tämä työ alkaa tuottaa tulosta, Vakula sanoo.