Uutiset

Lounaspaikka: Göranin lounaassa maistuu saaristo

ARI-MATTI RUUSKA
Ravintola Göranin ravintolapäällikkö Janne Ripatti esittelee päivän kala-annosta, johon kuuluu turskaa, mäti-voikastiketta ja parsarisottoa.
Ravintola Göranin ravintolapäällikkö Janne Ripatti esittelee päivän kala-annosta, johon kuuluu turskaa, mäti-voikastiketta ja parsarisottoa.

– Lounaan kantava teema on saaristolaisbuffet. Myös perjantain kalakeitosta on tullut tosi suosittu, kertoo ravintolapäällikkö Janne Ripatti purjevene Daphne taustallaan.

Kirjailija Göran Schildtin vanha vene on ravintolasalin katseenvangitsija, jota tullaan ihailemaan Ruotsista asti. Etenkin kesällä museon yhteydessä sijaitseva ravintola täyttyy matkailijoista.

Huhtikuisena keskiviikkona pöydissä istuu kuitenkin paljon paikallisia lounastajia. Myös merikeskuksen kokoustiloja käyttävät seurueet ruokailevat usein Göranissa, jossa asiakaspaikkoja on 130.

Kesäisin Göranin valttikortti on aurinkoinen ja noin 200-paikkainen terassi, josta näkee suoraan Turun ylpeyden, Suomen Joutsenen.

Buffetin luona käy vierailupäivänä kova kuhina. Saaristolaispöydästä otetaan alkupaloja, joiden jälkeen ruokailijat voivat siirtyä keiton kautta lämpimään ruokaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tällä kertaa buffetin antimiin kuuluu kukkakaali-parmesankeittoa sekä kananpoikaa kevätvihannesten ja cremolata-kastikkeen kera. Lounaaseen kuuluu lisäksi salaattia, oman leipomon leipää, pienpaahtimon kahvia ja jälkiruoka.

"Viikonloppuisin tästä on tullut kävelylenkkeilijöiden kääntöpaikka."

Edullisemman ja kevyemmän aterian voi itselleen koota valitsemalla vain osan buffetin vaihtoehdoista. Esimerkiksi keittolounaan ja salaatin yhteishinnaksi tulee 8,70 euroa.

Listalla on myös päivän kala -annos niille lounastajille, jotka haluavat satsata vähän enemmän. Keskiviikkona tarjolla on turskaa mäti-voikastikkeen ja vuodenaikaan sopivasti parsarisoton kera.

Hintaa päivän kalalle kertyy peräti 23 euron verran, mutta huolella valmistetun ja kauniin annoksen tasapainoiset maut ovat hintansa väärti.

Ripatti kertoo, että kala tulee ravintolan luottotoimittajalta Herkkunuotalta. Se palvelee Göranin ohella muitakin Voiveljet Oy:n ravintoloita, kuten Smöriä ja E. Ekblomia.

Edellä mainittujen ravintoloiden tapaan myös Göranissa käytetään mahdollisimman paljon lähituottajien antimia, varsinkin kesäisin, kun niitä on runsaasti saatavilla.

Ne jotka liikkuvat harvemmin Aurajokirannan satamanpäässä, eivät välttämättä ole huomanneet Forum Marinumin ravintoloitsijan vaihtumista. Voiveljet seurasi ravintoloitsijana Turun Osuuskauppaa vuoden 2016 kilpailutuksen jälkeen. Daphnena tunnettu ravintola vaihtoi samassa yhteydessä nimeään.

Merikeskuksen juhla- ja kokoustilojen tarjoiluista vastaava ravintola on auki yleisölle aina kun museokin. Lounasajan päätyttyä suuhunpantavaa saa Göranin kahvilasta.

– Kesäisin keittiö on auki myös iltaisin matkailijoita varten, Ripatti kertoo ja lisää, että myös jäätelökioski ravintolan edessä oli viime kesän uutuus, joka palaa tänä vuonna.

Turistien lisäksi myös moni paikallinen löytää tiensä Göraniin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Viikonloppuisin tästä on tullut kävelylenkkeilijöiden kääntöpaikka. Ihmiset käyvät meillä kahvilla tai kaakaolla ja munkilla ennen kuin kääntyvät takaisinpäin, Ripatti sanoo ja hymyilee.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Lue myös:

Salaattiasema tarjoaa terveellistä ja täyttävää pikaruokaa

Upseerikerholla lounastavat muutkin kuin upseerit

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

Pop up -lounasta Dominosta

Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

Isältä tyttärelle

Lounashetki turkkilaisilla herkuilla

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

Pala saaristoa keskellä Turkua

Herkkuja ja herkullista lounasta

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ravintola Göran

Linnankatu 72, Turku.

Lounas arkisin kello 10.30–14.30, viikonlopun saaristolaispöytä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–16.

Kahvila on avoinna maanantaisin kello 10.30–14.30, ti–pe kello 10.30–19.00 ja la–su 11–19.

Arkipäivien saaristolaislounas-buffetin hinta on 18,50 euroa, keittolounaan 8,70 euroa. Kotiruokalounas on 10,40 euroa ja päivän kala lautasella on 23 euroa. Kaikkiin vaihtoehtoihin sisältyy salaattipöytä, oman leipomon leipä ja pienpaahtimon kahvi sekä jälkiruoka. Viikonlopun runsaamman saaristolaispöydän hinta on 35 euroa.