Lounaspaikka

Lounaspaikka: Terveellistä ja täyttävää pikaruokaa

MARTTIINA SAIRANEN
Jasmin Simppula toimii Turun Salaattiaseman vuoropäällikkönä.
Jasmin Simppula toimii Turun Salaattiaseman vuoropäällikkönä.

Yrittäjät Pia Laakio ja Riikka Wirta avasivat ensimmäisen Salaattiaseman Helsinkiin vuonna 2016. Seuraavan vuoden kesäkuussa Salaattiasema laajeni Turkuun. Nyt voidaan jo puhua ketjusta, sillä ravintoloita on Helsingin ja Turun lisäksi myös Espoossa ja Tampereella.

– Nykyään ihmisillä on yhä enemmän kiireellisiä päiviä. Välillä ruoka pitää saada nopeasti. Halusimme perustaa paikan, joka vastaa tähän tarpeeseen, mutta niin, että annos on myös terveellinen ja täyttävä. Usein kiireiselle lounastajalle tarjonta on ollut lähinnä pitsaa tai hampurilaisia, Laakio sanoo.

Laakion mukaan Salaattiaseman tarjonnassa on tärkeää laatu, maku ja terveellisyys. Ravintola suosii paikallisia tuottajia. Valikoima rakentuu sesongin mukaisista raaka-aineista.

– Valmistamme kaiken itse paikan päällä tuoreista raaka-aineista. Haluamme myös osoittaa, että salaateista on moneksi. Terveellisyyden lisäksi salaatti on täyttävä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Aluksi ennakko-oletuksemme oli, että Salaattiasema on naisten suosiossa, mutta kyllä asiakaskunta on laaja.

Ravintolan ideana on, että asiakas voi koota salaattipohjan päälle omavalintaisen annoksen lisukkeista. Lisukevalikoimaan kuuluu kaksitoista kasvisvaihtoehtoa ja yhdeksän proteiinilähdettä, joista voi valita annokseensa kolme kasvisvaihtoehtoa sekä kaksi proteiinilähdettä. Lisukevaihtoehtoja ovat esimerkiksi hummus, linssisekoitus, paahdetut sekä tuoreet vihannekset, marinoidut kasvikset, tofu, quorn, lihat, kalat, kasvispyörykät, taboulleh ja kvinoa. Annoksissa on huomioitu ruoka-ainerajoitteet, ja valikoimaan kuuluu vegaanivaihtoehtoja.

"Haluamme osoittaa, että salaateista on moneksi."

Lounashintaan valikoimassa on valmiiksi suunniteltuna päivän salaatti.

– Jokaisessa ravintolassa tiskin takana työskentelevät ovat kokkeja. Ajatuksena on, että kaikki pääsevät vaikuttamaan ravintolan tarjontaan. Suunnittelemme yhdessä uusia reseptejä, Laakio kertoo.

Salaattien lisäksi valikoimassa on salaattirullia, keittoja, lämpimiä salaatteja, tuorepuuroja sekä vastapuristettuja täysmehuja.

Vaikka kyseessä on nopeasti saatavaa ruokaa tarjoava paikka, on ravintolan sisustukseen panostettu. Sisustus on kodikas ja modernilla tavalla maalaisromanttinen.

Testipäivänä valitsin salaattiini tofua, joka oli maustettu kookoksella, kurkumalla, chilillä ja inkiväärillä sekä yrttistä kvinoaa. Annoksessa oli myös guacamolea, marinoitua porkkanaa, punasipulia sekä vegaanista majoneesia. Annos oli maukas ja erittäin täyttävä. Raaka-aineet olivat tuoreita. Erityismaininnan ansaitsee hyvin maustettu tofu. Ruuan kanssa join raikkaan makuista vastapuristettua mehua, jossa oli ananasta, omenaa, porkkanaa, sitruunaa ja inkivääriä.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Lue myös:

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Upseerikerholla lounastavat muutkin kuin upseerit

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

Pop up -lounasta Dominosta

Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua

Isältä tyttärelle

Lounashetki turkkilaisilla herkuilla

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

Pala saaristoa keskellä Turkua

Herkkuja ja herkullista lounasta

Salaattiasema

Aurakatu 12, Turku, Hansakortteli.

Salaattiannokset 12 euroa, päivän salaatti arkisin klo 10–15 10 euroa.

Salaattiannosten lisäksi tarjolla on salaattirullia, lämpimiä salaatteja, keittoja ja tuorepuuroja.

Lisätiedot: www.salaattiasema.fi