Paikalliset

Gaggui Kaffelasta saa nyt lounasta

RIITTA SALMI
Matthias Abdel-Haiat, Jenni Korkeamäki ja Jonna Sinkkonen ovat innoissaan Gaggui Kaffelan lounasannoksista.
Matthias Abdel-Haiat, Jenni Korkeamäki ja Jonna Sinkkonen ovat innoissaan Gaggui Kaffelan lounasannoksista.

Humalistonkadulla sijaitsevassa Gaggui Kaffelassa lähes jokainen pöytä on täynnä. Toiset nauttivat kahvista ja kakkupaloista ja osalla on edessään lounasannos. Vuodesta 2014 auki ollut kahvila aloitti lounastarjoilun reilu kuukausi sitten.

– Lounasta on kyselty meiltä todella paljon, ja nyt päätimme sen toteuttaa. Aluksi kyse oli kokeilusta, mutta asiakkaat ovat löytäneet lounaan todella hyvin, vaikka emme ole siitä muualla kuin sosiaalisessa mediassa mainostaneet, joten lounas tulee ehdottomasti jatkumaan, yrittäjä Jonna Sinkkonen kertoo.

Lounas on tarjolla arkisin kello 11–15. Tarjolla on yhdestä kahteen lounasannosta, jotka ovat kasvispainotteisia.

"Teemme kaiken itse leivistä lähtien."

Jonna Sinkkonen

– Teemme kaiken itse leivistä lähtien. Keittiömme on pienehkö, joten se rajoittaa jonkin verran sitä, mitä voimme tarjota. Raskaita liha-annoksia ei ole, vaan kasvispainotteista, kevyempää ja mausteista ruokaa, Sinkkonen kuvailee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hän kertoo, että yleensä lounaslista vaihtuu kolmesti viikossa. Ainakin kerran viikossa tarjolla on vegaanisia annoksia.

– Salaateissa käytämme runsaasti kaaleja, ituja ja pähkinöitä. Keitoissa on aina myös höysteitä ja lisukkeena esimerkiksi hummusta, joten annokset ovat ruokaisia.

– Jotkut saattavat yllättyä siitä, miten mausteista ruoka on, mutta meillä on mottona, että jokaisen suupalan pitää maistua, Jonna Sinkkonen sanoo.

Lounaslistan suunnittelusta vastaa Matthias Abdel-Haiat, joka kertoo ammentavansa makuja maailmalta. Vierailupäivän lounaana oli kreikkalaistyylinen hot dog, jossa on muun muassa tsatsiki ja oliiveja.

– Meillä on joka perjantai hot dog -päivä ja teemme niistä erilaisia versioita, kuten halloum -hot dogeja, Abdel-Haiat kertoo.

Kun saan annoksen eteeni, ymmärrän heti ettei kyse ole tavallisesta hot dogista ranskalaisilla. Kaunis annos tarjoillaan puulautaselta, ja lisukkeena on ruokaisa sivusalaatti ja Gagguin omatekoista saaristolaisleipää.

Annos houkuttelee heti maistamaan ja makua todella löytyy. Hot dogin sämpylät ovat pehmeitä ja saaristolaisleipä hyvää. Kokonaisuudessaan annos on erittäin täyttävä.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Gaggui Kaffela

Humalistonkatu 15a, Turku.

Lounas ma–pe klo 11–15.

Lounaan hinta ma–to 9,90 euroa ja perjantaisin 12 euroa. Annoksen hintaan kuuluu leipä ja pieni kahvi/tee.

Lounaslista löytyy Gaggui Kaffelan Facebook-sivuilta www.facebook.com/Gagguikaffela/