Reilua kotiruokaa ja hyvää palvelua
Hyvä palvelu ja iloinen ilmapiiri onkin Ingela Lindholmin mukaan yksi Pikku-Torren valteista kovassa lounaspaikkakilpailussa. Toinen on se, että Pikku-Torressa on tarjottu lounasta jo lähes 20 vuoden ajan, niinpä sille on ehtinyt muodostua jo vakiintunutta asiakaskuntaa.
– On sellaisia asiakkaita, jotka ovat käyneet täällä sen kaksikymmentä vuotta. Ja heitä pitää kiittää siitä, että ovat käyneet, toinen yrittäjistä, Youssef Baqous sanoo.
Baquous on itse ollut Pikku-Torressa töissä vuodesta 1992 saakka, jolloin hän tuli paikkaan harjoittelijaksi. Itse asiassa paikka ei ihan aluksi ollut nimeltään Pikku-Torre. Vuonna 1990 paikalle perustettiin Pihviravintola Torre ja kun Torre siirtyi torin laidalle, tälle paikalle jäi Pikku-Torre. Paikka ehti olla myös Oliivi nimeltään hetken aikaa 2000-luvun alussa.
Lindholm taas on tullut ravintolaan tarjoilijaksi vuonna 1995. Lindholm ja Baqous ovat alun perin tavanneet Pikku-Torressa ja ovat nykyään pari. Heidän lisäkseen kolmantena yrittäjänä Pikku-Torressa toimii Baqous'n veli Khalid Baqous.
"Lounaalla halutaan syödä perusruokaa, joka on tuttua ja turvallista."
Ingela Lindholm
– Youssef aloitti tässä yrittäjänä vuonna 2014 ja kun Timo Kauppinen myi nyt vuoden vaihteessa oman osuutensa yrityksestä, minä ostin sen yhdessä Youssefin ja Khalidin kanssa, Lindholm kertoo.
Lounasruualla Pikku-Torressa luotetaan konstailemattomaan kotiruokaan.
– Lounaalla halutaan syödä perusruokaa, joka on tuttua ja turvallista, Lindholm toteaa.
Suosituiksi lounasruuiksi yrittäjät mainitsevat muun muassa lasagnen, leikkeleet, ribsit ja lihapullat sekä muusin.
Lounaan kotiruokabuffetissa on päivittäin kaksi pääruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä salaattipöytä ja jälkiruoka.
Haastattelupäivänä pääruokana buffetista löytyi kreikkalaista lammaspataa ja texmex tortilloja sekä kermaperunoita ja uunijuureksia. Lammas oli suussasulavan mureaa ja sitä terävöitti päälle ripoteltu feta. Kanatortillat olivat sopivan mausteisia ja salaattipöytä monipuolinen.
Yrittäjät kertovat, että ruokavalikoima halutaan pitää laajana ja monipuolisena niin lounaalla kuin a la carte -listallakin. Niinpä lounaalla kahden pääruokavaihtoehdon lisäksi valittavana on myös keitto- tai salaattilounas tai ne yhdistettynä, sekä tilattavissa lounasannoksina myös päivän leike, päivän kala, päivän pihvi ja päivän kasvisruoka.
Lisäksi erikoisruokavaliot huomioidaan pyydettäsessä.
– Ja listaltakin voi ruokia tilata lounasaikaankin, Lindholm sanoo.
Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.
Ravintola Pikku-Torre
Yliopistonkatu 30, Turku.
Lounas ma–pe kello 11–14.30.
Kotiruokabuffet 10,40 euroa, keitto tai salaattipöytä 7,90 euroa, tilatut lounasannokset 11,50–13,30 euroa.