Talous

Saana ja Olli voittoon japanilaisen tavaratalon suunnittelukilpailussa

SUVI KESÄLÄINEN
Saana ja Olli
Saana ja Olli

Muotoilupariskunta Saana ja Ollin piirtämästä juhannusaiheisesta kuosista valmistetaan kesäksi vaate- ja asustemallisto Japanin markkinoille.

Tavaratalo Hankuy:n järjestämän kansainvälisen suunnittelukisan päätuomarina toimi arvostetun Minä Perhonen -muotimerkin perustaja Akira Minagawa.

Printtisuunnittelun teemana oli Midsummer, ja pariskunta piirsi tusseilla mustavalkokuosin juhannusmuistojensa pohjalta.

– Tuntuu luonnollisesti hienolta tälläinen uusi aluevaltaus. Japani on meille rakas maa, Saana oli kouluaikoina Kiotossa vaihdossa ja meillä on paljon japanilaisia ystäviä, sanoo Olli Sallinen yrityksen lähettämässä tiedotteessa.

Myös kisan toinen palkittu voittaja tulee Suomesta. Hän on pariskunnan entinen työhuonekaveri, graafinen suunnittelija ja muusikko Tomi Leppänen.

Saana ja Olli on palkittu turkulainen muotoilumerkki ja suunnittelijapariskunta. He ovat oman, Suomessa valmistetun hampputekstiilimallistonsa lisäksi tehneet suunnittelutöitä muun muassa Liptonille, Isetanille, Boråstapeterille ja Amnesty Internationalille.