Paikalliset

Turun ammattikorkeakouluun haki lähes 14 000 henkilöä

ARI-MATTI RUUSKA
Turun ammattikorkeakouluun haki tammikuun vieraskielisessä yhteishaussa ja maaliskuun kevään yhteishaussa yhteensä 13 912 henkilöä.
Turun ammattikorkeakouluun haki tammikuun vieraskielisessä yhteishaussa ja maaliskuun kevään yhteishaussa yhteensä 13 912 henkilöä.

Tammikuun vieraskielisessä yhteishaussa ja maaliskuun kevään yhteishaussa yhteensä 13 912 henkilöä haki opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun.

Maaliskuussa toteutetussa kevään yhteishaussa Turun ammattikorkeakoulussa oli haettavissa 52 eri koulutusta, joista 41 oli Amk-tutkintoon johtavia koulutuksia. Yamk-tutkintoon (ylempään ammattikorkeakoulututkintoon) johtaa 11 haettavana ollutta koulutusta.

Tekniikan alan AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen sisäänottoa lisättiin tänä vuonna 203 aloituspaikalla ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa, master-tason koulutuksen, sisäänottoa lisättiin 35 opiskelijalla.

Ensisijaisia hakijoita kevään yhteishaussa oli tänä vuonna 6 586 ja viime vuonna hakijoita oli pari sataa vähemmän. Aloituspaikkoja Turun AMK:ssa on syksyllä yhteensä 2 147.

Hakijoita kiinnosti eniten sosiaali- ja terveysala. Alalle haki kaikkiaan noin 2 500 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 470 eli jokaista sote-alan opiskelupaikkaa kohti oli 5,33 ensisijaista hakijaa.

Vetovoimaisin koulutus oli tänä vuonna verkossa toteutettava sosionomikoulutus, jonka 20 aloituspaikkaan oli jopa 21,4 ensisijaista hakijaa paikkaa kohti.