Jari Aarnion toiminnasta kertonut prostituoitu oikeudessa – "Sanoi keräilevänsä 500 euron seteleitä"
Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutussa kuultiin torstaina vyyhdin tutkinnan alkamiseen vaikuttanutta naista, jota on julkisuudessa kutsuttu Saaraksi. Prostituoituna toimineen Saaran mukaan Aarniolla oli häneen seksisuhde virka-ajalla. Aarnio vaihtoi Saaran prostituutiosta saamat 500 euron setelit pienempiin.
– Aarnio nimenomaan sanoi minulle, että hän kerää 500 euron seteleitä, Saara kertoi oikeudessa.
Saaralla oli vaikutusta siihen, että Aarniota koskeva vyyhti lähti aikanaan purkautumaan tutkinnaksi. Ennen varsinaista esitutkintaa hän puhui kokemuksistaan sisäministeriölle.
Saara toisti hovioikeuden istunnossa kertomuksensa siitä, että Aarnio käsitteli rahoja aina hanskat kädessä. Aarnio on kiistänyt seksisuhteen eikä ole kertomuksensa mukaan mitenkään myötävaikuttanut Saaran toimintaan prostituoituna.
Aarnio ei ollut torstaina paikalla hovioikeudessa.
Syyttäjä tiedusteli Saaralta myös, tunsiko Aarnio vuonna 2002 kuolleen miljonääriliikemiehen. Saaralla oli suhde miljonääriin 1990-luvulta tämän kuolemaan saakka.
Aarnio on kertonut saaneensa yli 400 000 euron ylimääräisen käteisvarallisuutensa samalta miljonääriltä juuri ennen tämän kuolemaa. Aarnion mukaan kyseessä oli palkkio esimerkiksi erilaisista liiketapaamisten turvajärjestelyistä, joihin hän antoi neuvoja. Aarnion kertoman mukaan miljonääri muun muassa toimitti eliittiprostituoituja arabimaihin.
Saara arvioi, että Aarnio ei tuntenut liikemiestä. Tämän kuoleman jälkeen Aarnio oli Saaran mukaan esitellyt miehen testamenttia ja kysellyt, puuttuiko omaisuusluettelosta jotain.
– Kirjoitin ne (puuttuvat omaisuuserät) Aarnion käskystä. Kysyin, että mistä sait sen (testamentin). Se sanoi, että pojat järjesti, Saara kertoi oikeudessa.
Saara tulkitsi, että Aarnio tarkoitti "pojilla" yksikkönsä poliiseja.
Saara kertoi myös olleensa miljonäärin liikematkoilla Ruotsissa ja Unkarissa. Hän kertoi, että ei havainnut liikemiehellä turvajärjestelyjä.
Aarnio sai käräjillä kymmenen vuoden vankeustuomion muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Aarnio kiistää rikokset ja vaatii muutosta tuomioon hovioikeudessa.
Aarniolla on myös lainvoimainen kolmen vuoden vankeustuomio seurantalaiteyhtiön haarasta.
Hovioikeuden mukaan Aarniolla oli kaksoisrooli Trevocissa ja yhtiön laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Oikeus totesi, että omistusjärjestelyt olivat salattuja ja mukana oli United Brotherhood -liivijengin silloinen pomo Keijo Vilhunen.
Vilhunen sai huumerikoksista niin ikään 10 vuoden tuomion, johon hakee hovissa muutosta.