Uutiset

USA vaatii Venäjää käyttämään vaikutusvaltaansa Syyrian hyökkäyksien pysäyttämiseksi

Yhdysvallat painostaa Venäjää käyttämään vaikutusvaltaansa varmistaakseen välittömän ja täysimittaisen tauon hyökkäyksiin Syyrian Itä-Ghoutassa.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert sanoo Twitterissä, että Venäjällä on vaikutusvaltaa lopettaa operaatiot Itä-Ghoutassa, jos Venäjä valitsee toimia YK:n turvallisuusneuvoston sopimaan tulitaukoon liittyvien sitoumuksiensa mukaisesti.

– Syyrian hallinto ja sen venäläiset ja iranilaiset tukijat jatkavat hyökkäyksiä Itä-Ghoutaan, tiheään asutulle Damaskoksen esikaupunkialueelle, huolimatta tulitauosta, josta YK:n turvallisuusneuvosto on sopinut, Nauert muun muassa tviittasi.

YK:n turvallisuusneuvosto sopi tulitauosta alueella lauantaina. Syyrian hallinto on sanonut jatkavansa hyökkäyksiä Itä-Ghoutaan, koska siellä on äärijärjestöjen taistelijoita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi maanantaina päivittäisen tauon Itä-Ghoutan pommituksiin humanitaarisista syistä. Siviiliuhrien välttämiseksi ilmaiskut keskeytetään aamuyhdeksän ja kello kahden välillä tiistaista alkaen.

Kapinallisaluetta on pommitettu raskaasti viikon ajan. Venäjä on kiistänyt, että sen ilmaiskut olisivat surmanneet siviilejä. Yli 500 siviilin kerrotaan kuitenkin kuolleen alueella ja maanantaina iskuissa kuoli ainakin yhdeksän ihmistä. Venäjän mukaan iskujen kohteet ovat yhteistyössä terroristien kanssa.

Tulitaukoon kuuluu myös "humanitaarinen käytävä", jota pitkin siviilit voivat poistua alueelta, BBC kertoi eilen.