Paikalliset

Diabetestalo avautui nettiin – vetovastuu Tyksillä

Tänään keskivikkoona avautui verkkopohjainen palvelu Diabetestalo, joka on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Palvelu tarjoaa arkielämää helpottavia tietoja ja ohjeita sekä tukea diabetesta sairastaville ja heidän läheisilleen. Diabetestalon toteuttivat diabeteksen hoitoon perehtyneet erikoissairaanhoidon ja Diabetesliiton ammattilaiset yhdessä diabetesta sairastavien kanssa.

Kaikki maan viisi yliopistosairaalaa ovat olleet mukana rakentamassa palvelua, ja vetovastuu on Tyksillä. Ruotsiksi palvelu saadaan syksyllä lokakuun loppuun mennessä.

Diabetestalo löytyy Terveyskylä.fi -osoitteesta. Terveyskylä on puolestaan erikoissairaanhoidon verkkopalvelu.

Samalle sivustolle avautuvat tänään myös Palliatiivinen talo, Päivystystalo ja Vatsatalo. Palliatiivinen talo on rakennettu parantumatonta sairautta sairastavien potilaiden ja heidän läheistensä tueksi.

Päivystystalo puolestaan tarjoaa apua äkillisiin terveysongelmiin, neuvoja itsehoitoon ja ohjausta päivystyspalveluihin hakeutumisessa.

Vatsatalo keskittyy vatsan alueen sairauksiin ja vatsavaivoihin, ja sivusto tarjoaa käytännön neuvoja itsehoitoon, hoitoon hakeutumiseen sekä tietoa ammattilaisten toteuttamista hoidoista.