Kuntavaalit

Korjausvelka vie Huittisten rahat

Huittisten nykyvaltuusto on linjannut poikkeuksellisen selkeästi ja muista kaupungeista poiketen halun houkutella iäkkäämpiä ihmisiä muuttamaan kaupunkiin. Kaiken takana on huittislaisten halu kehittää risteyspaikkakuntaa vahvana kauppapaikkana. Kaupunki on jo nyt Satakunnan kolmanneksi suurin kauppapaikka. Suurimman tulon napsivat autokaupat, mutta kaupunki panostaa pienten yritysten elinvoimaan. Iäkkäillä ihmisillä lasketaan olevan varaa maksaa niin veroja kuin ostaa palvelujakin.

Huittisten valtuusto on vahvasti keskusteleva. Jo nyt jännityksellä odotetaan, millainen muutos on edessä, kun kuntaliitoksen myötä paisunut valtuusto palaa entiseen kokoonsa. Se saattaa keikauttaa valtuustoryhmien tasapainoa yllättävälläkin tavalla.

Tähänkin saakka ryhmien kesken on löytynyt linjaerimielisyyksiä. Samat keskustelunaiheet pulppuavat esille kerta toisensa jälkeen. Yksi suosikkipuheenaiheista on kaupungin kiinteistöjen kunto. Kaupunki onkin kuluvalla kaudella määrätietoisesti kaupannut tarpeettomaksi katsomiaan kiinteistöjä ja investointieuroja ei ole annettu uuden rakentamiseen vaan vanhan korjaamiseen. Yksi esimerkki on uimahalli, joka purettiin betoniluurankoon saakka ja korjataan vuoden alkuun mennessä perusteellisesti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Korjausvelan purku jatkuu tulevalla valtuustokaudella reipasta tahtia. Investointiohjelmassa on jo vilauteltu rahaa niin terveyskeskuksen vanhan osan kuin Lauttakylän, Suttilan ja Sallilan koulujen sekä musiikkiopiston ilmastoinnin korjaukseen. Maltillisellakin investointiohjelmalla tulos jää seuraavien parin vuoden aikana alijäämäiseksi.

Iäkkäiden ihmisten houkuttelu heijastuu kaikille hallinnonaloille. Jokaisen on talousarvioissaan varattava määrärahaa siihen, että iäkkään viihtyvät kaupungissa. Samaan aikaan puhutaan työvoiman riittävyydestä, Huittinen kun on seudulla harvinaisuus vahvan työpaikkaomavaraisuutensa ansiosta. Työntekijöiden houkuttelemiseksi osa valtuutetuista on perännyt uusien vuokra-asuntojen rakentamista, ja pyyntö nostettanee esille myös tulevalla valtuustokaudella.