Uutiset

PS: Haluamme kaivosveron ja kasvupaketin

Timo Soini ja Pirkko Ruohonen-Lerner Olavinlinnassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Savolinnassa 28. elokuuta 2012. Lehtikuva/ Jarno Mela
Timo Soini ja Pirkko Ruohonen-Lerner Olavinlinnassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Savolinnassa 28. elokuuta 2012. Lehtikuva/ Jarno Mela

Suomen maaperän arvomineraalien ilmaisjakelu monikansallisille kaivosyhtiöille loppuisi, jos asia olisi perussuomalaisista kiinni. Savonlinnassa koolla ollut perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa kaivostoiminnan verolle. Se tehtäisiin ottamalla käyttöön kaivosvero, jonka tuotosta osa annettaisiin kaivospaikkakunnille. Osa tuotosta tulisi rahastoida.

– On käsittämätöntä, että kun Suomi omistaa satojen miljoonien eurojen arvosta raaka-ainetta, ulkomaiset yritykset voivat tulla ja vallata niitä alueita käyttöönsä, ryhmäpuheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner valitteli eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaiset haluaisivat valtion ensi vuoden budjettiin myös kasvupaketin, jossa pienyritysten arvonlisäverotusta kevennettäisiin. Työllistävät pk-yritykset vapautettaisiin Viron malliin yritysverosta niin kauan kuin ne eivät jaa osinkoja. Myös kotitalousvähennys tulisi palauttaa entiselle tasolle harmaan talouden torjumiseksi.

Edellispäivänä puolueen puheenjohtaja Timo Soini sanoi toimittajille, ettei kannata kotitalousvähennyksen korottamista tässä taloudellisessa tilanteessa. Ryhmän linjauksiin se kuitenkin tuli ilman äänestystä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ruohonen-Lerner selvitti, että lopullisesti asiaan otetaan kantaa vasta ryhmän varjobudjetin valmistuessa.

Perussuomalaisten Savonlinnan torilla järjestämä yleisötapahtuma keräsi paikalle kohtalaisen runsaasti väkeä. Puheenjohtaja Timo Soini selvitti kuulijoilleen vielä kertaalleen sitä, miksi puolue ei lähtenyt reilu vuosi sitten hallitusvastuuseen: euromaiden tukipaketteihin oli mahdotonta lähteä mukaan. Soini korosti, että takkia ole myöskään tarvinnut kääntää ja piikitteli samalla vasemmistoliitolle sanomalla ”ettei ole Paavo Arhinmäki”

– Nyt on niin kovat ajat, että rotatkin tutisevat siltojen alla, populistijohtaja maalaili toriväelle euromaiden tilannetta.

Perussuomalaiset pohjustivat Savonlinnassa kaksi päivää tulevaa varjobudjettiaan ja kävivät läpi kuntavaaliasetelmia. Kokous päättyi keskiviikkoiltana sisävesiristeilyyn Savonlinnan ympäristössä.

TS–STT