Uutiset

New Orleans odottaa kauhulla Isaac-hurrikaania

Hirmumyrsku Isaac kerää voimia Meksikon lahden yllä. Kuva: Lehtikuva
Hirmumyrsku Isaac kerää voimia Meksikon lahden yllä. Kuva: Lehtikuva

Katrina-hurrikaanin pahoin tuhoamassa New Orleansissa varauduttiin tiistaina Isaac-hurrikaanin tuloon. Säätieteilijät ennustivat myrskyn iskevän Louisianan osavaltioon myöhään tiistaina tai varhain keskiviikkona paikallista aikaa.

New Orleansin ranskalaisissa kortteleissa kadut olivat autiot. Monet ravintolat sulkivat ovensa ja osa hotelleista kehotti asiakkaitaan lähtemään kaupungista tiistaihin puoleenpäivään mennessä.

Lähestyessään Yhdysvaltain rannikkoa Isaac vahvistui heikoimmaksi, ykkösluokan hurrikaaniksi. Autojonot matelivat ulos kaupungista, mutta kaikki eivät aikoneet lähteä.

– En ole kovin huolissani myrskystä. Yleensä sinnittelemme kotona ykkös- ja kakkosluokan hurrikaanit, ja lähdemme lipettiin kolmosten ja nelosten takia, sanoi paikallinen rakennusurakoitsija Charles Neeley.

Myös ruokakaupassa kärryä täyttänyt Tammy Edmonson aikoi pysyä kotona perheensä kanssa.

– Lähdin kaupungista ennen Katrinaa ja meni kuukausi, ennen kuin pystyin palaamaan kotiin. Katrina aiheutti meille paljon tuhoja, joita korjaamme vieläkin. Siksi alan mennä paniikkiin, Edmonson kertoi.

Republikaanien puoluekokouksen oli määrä jatkua Floridan Tampassa. Puolue saattaa kuitenkin joutua muuttamaan kokouksensa aikataulua, jos Isaac aiheuttaa pahoja tuhoja rannikolla.

TS–STT