Paikalliset

Kotoisaa lounasta Pullapuodista

MIKAEL RYDENFELT
Kirsi ja Iiro Hakola ovat pyörittäneet Cafe Pullapuotia lähes kaksi vuotta. Pienen lounaskahvilan yrittäjät ovat iloisia, kuten paikan auringonkeltaiset seinätkin.
Kirsi ja Iiro Hakola ovat pyörittäneet Cafe Pullapuotia lähes kaksi vuotta. Pienen lounaskahvilan yrittäjät ovat iloisia, kuten paikan auringonkeltaiset seinätkin.

Puistokadulla sijaitseva pikkuinen Cafe Pullapuoti on toiminut samalla paikalla jo 15 vuotta. Kirsi ja Iiro Hakola ryhtyivät paikan yrittäjiksi vajaat kaksi vuotta sitten. Yrittäjä pariskunta asui reilut kymmenen vuotta Luxemburgissa, kunnes muuttivat takaisin Suomeen.

– Palatessamme Suomeen päätimme tehdä täydellisen alanvaihdoksen. Näimme, että tämä paikka oli myynnissä. Emme ole aiemmin olleet tällä alalla, emmekä ole koskaan asuneet Turussa, mutta hyvin ollaan viihdytty, Hakolat kertovat.

He pyörittävät lounaskahvilaa kahdestaan.

Pienen Pullapuodin tunnelma on kotoisa ja lämmin. Tilassa on auringonkeltaiset seinät ja isoista ikkunoista tulvii valoa sisään. Jokaista asiakasta tervehditään iloisesti ja yrittäjät tuntuvat tietävän osan asiakkaista jopa nimeltä.

– Meillä käy paljon vakioasiakkaita lähiyrityksistä ja lähitaloista. Niin kiire ei saa olla, ettei asiakkaiden kanssa ehdi vaihtaa muutamaa sanaa. Eräs pariskunta tulee viereisestä talosta tänne ilman takkeja ja istuskelevat kuin omassa olohuoneessa, Kirsi Hakola kertoo hymyillen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

16-paikkaisessa lounaskahvilassa on muutamia pöytiä ja lounasannoksia menee päivästä riippuen noin parisenkymmentä. Kesäaikaan ulos saadaan neljä lisäpaikkaa.

"Niin kiire ei saa olla, ettei asiakkaiden kanssa ehdi vaihtaa muutamaa sanaa."

Kirsi Hakola

– Kesällä moni ottaa esimerkiksi salaattiannoksen mukaan ja syö sen jokirannassa, Kirsi Hakola sanoo.

Päivittäin lounaalla on valittavana salaatti erilaisilla täytteillä sekä yksi tai kaksi lämmintä annosta. Maanantaista torstaihin lounaslistalla on myös keitto. Lounaan hintaan kuuluu kahvi tai tee ja perjantaisin myös jälkiruoka.

– Pyrimme tuomaan lounaslistaan aina jotakin uutta ja suosikkiannoksia kierrätämme listalla noin kolmen viikon välein. Suosittuja ovat lasagne, broileri ja erityisesti kala-annokset, kuten lohi, kuha, silakat ja muikut, Kirsi Hakola kertoo.

Päivän lounasvaihtoehtoina olivat juustoinen riistakeitto, kermaista broilerfilettä ja lohkoperunoita sekä lämmin lohisalaatti ja toast skagen. Joka päivä on myös mahdollista valita salaatti savulohi, kana, feta, tonnikala tai katkarapu täytteellä.

Lounaaksi valikoitui kermaista broilerfilettä ja lohkoperunoita. Annos oli reilun kokoinen ja rehti. Ylimääräinen kikkailu on jätetty annoksesta pois. Annokseen kyljessä oli myös vihersalaatti. Hakoloiden itse tekemä pippurinen kermakastike oli todella maukas, kuten myös rapeat lohkoperunat.

Lounasseuralaisena valitsi lämpimän lohisalaatin ja toast skagenin. Lohipala oli reilun kokoinen ja se lepäsi isolla salaattipedillä. Lautasen reunalla oli vielä mukavan kokoinen toast skagen. Tästäkään annoksesta nälkä ei taatusti jäänyt. Lounasseuralaiseni piti annoksesta, kalan kypsyys oli hyvä, mutta hän olisi kaivannut ripauksen enemmän suolaa, jotta kalan maku olisi päässyt paremmin oikeuksiinsa.

Viereisessä pöydässä istunut Nina Korento kertoi olevansa lounaalla Pullapuodissa ensimmäistä kertaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Työhuoneeni sijaitsee tässä aivan lähellä, mutta en ole löytänyt paikkaa aiemmin. Broileriannos oli todella hyvä. Parasta siinä oli kastike, josta tuli mieleen mummini. Täällä on lämmin tunnelma ja annos oli kohtuullisen hintainen, joten tulen uudelleenkin, Korento toteaa.

Lounaan lisäksi arkisin auki olevasta Pullapuodista saa aamuisin aamupalasetin, johon kuuluu kahvia, teetä tai kaakaota, täytetty leipä tai tuorepuuro sekä tuorepuristettu mehu. Vitriinissä on pitkin päivää erilaisia leipiä ja makeita leivonnaisia, kuten laskiaispullia ja korvapuusteja. Moni tuleekin Pullapuotiin nauttimaan kupin kahvia ja pullaa.

Yrittäjäparikunta tekee myös tilaustuotteita erilaisiin juhliin.

– Teemme täytekakkuja, voileipäkakkuja, piirakoita, leivonnaisia, salaatteja, täytettyjä leipiä, cocktailpaloja ja lämpimiä ruokia. Ehkä erikoisin tilaus on ollut sadalle hengelle riisipuuroa ja rusinasoppaa, Iiro Hakola hymyilee.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Cafe Pullapuoti

Puistokatu 3, Turku

Avoinna 7.30–17.00

Lounas ma–pe klo 10.30–15.00

Lounaskeiton hinta 7,50 euroa, salaatti 8 euroa ja lämmin ruoka 8,50 euroa.

Lounaslista löytyy osoitteesta www.pullapuoti.fi