Kuntavaalit

Lokakuu 2011: Loimaa myy joutilaita kiinteistöjään

Syksyllä 2009 käynnistynyt Loimaan kaupungin omistamien kiinteistöjen myynti on tuottanut jo lähes miljoona euroa. Kaupunki on myynyt muun muassa asunto-osakkeita Hirvikoskella, teknisen viraston, paloaseman ja pienempiä kohteita kuten varastorakennuksia.

Nyt kaupungille tarpeettomia kiinteistöjä on listattu lisää. Esimerkiksi Mellilän kunnantalo aiotaan myydä, vaikka 2009 yhdistymissopimuksessa talo mainitaan kulttuuritalona yhdistyksille.

– Mellilän järjestöjä kuultiin asiassa, ja he kannattavat toimitilakseen Veturipuistoa, Loimaan kehitysjohtaja Matti Tunkkari kertoo.

Veturinpuiston päiväkoti, eli Mellilän entinen rautatieasema, muutetaan kulttuuritilaksi kun päiväkoti jää tyhjilleen Mellilään rakennettavan lasten toimintakeskuksen valmistuessa. Toimintakeskuksen urakkasopimukset hyväksyttiin maanantaina, joten rakennustyöt pääsevät alkamaan lokakuun aikana.

Loimaan keskustassa sijaiseva kaupungin omistama Soldanin talo on myynnissä Loimaan kiinteistönotariaatissa.

– Soldanin talosta on kiinnostuneita ollut, mutta sopivaa tarjousta ei ole vielä tullut, Loimaan kiinteistönotariaatin kiinteistövälittäjä Pertti Äikää kertoo.

Isonperän koulun, Vanhan koulun sekä Vesikosken koulun lopullista lakkautuspäätöstä odotetaan tämän syksyn aikana. Kun päätös on tehty, koulut laitetaan julkiseen myyntiin.

– Kouluista on jo ollut kysyntää. Osa kohteista, kuten Vanha koulu on erinomaisessa kunnossa, mutta emme lähde ennakoimaan hintoja. Markkinahinta määräytyy kiinnostuksen mukaan, Matti Tunkkari toteaa.

Julkaistu Turun Sanomissa 5.10.2011