Kuntavaalit

Marraskuu 2010: Loimaa keskittää sosiaalitoimen hallinnon

Loimaan sosiaalitoimisto muuttaa kaupungintalon 1. kerroksesta pääterveysaseman toiseen kerrokseen ensi vuoden aikana. Muuton tarkoituksena on luoda yhtenäinen sosiaali- ja terveysasema hajanaisen sijoittelun sijaan.

– Näin saadaan keskustaan yksi sosiaali- ja terveysasema, joka helpottaa työskentelyä, Loimaan sosiaali- ja terveysjohtaja Jaakko Kaunisto kertoo.

Alastarolla ja Mellilässä olevien sivutoimipisteiden toiminta on näillä näkymin säilymässä ennallaan. Sivutoimipisteissä käy tiettyjä aikuissosiaalipalveluja kaipaavia kuten toimeentulotukea tarvitsevia.

– Meillä on seurannassa, paljonko sivuvastaanottoja käytetään. Esimerkiksi Mellilässä sivuvastaanoton määrää on vähennetty kahdesta päivästä yhteen päivään, mutta Alastarolla vastaanottoa pidetään jatkossakin kahtena päivänä viikossa, Kaunisto toteaa.

Muuton jälkeen Loimaalla on erinomainen palvelukeskittymä kaupungin keskustassa.

– Meillä on 100–150 metrin säteellä aluesairaala, sosiaali- ja terveysasema, valtion virastotalo, jossa toimii verohallinto, työvoimahallinto ja poliisi, sekä lisäksi apteekki ja Kela.

Hankkeen määrärahat hyväksyttiin kaupungin ensi vuoden budjetissa. Hankesuunnitelman kustannusarvio on 355 000.

Julkaistu Turun Sanomissa 30.11.2010