Kuntavaalit

Tammikuu 2010: Pappilanniemeen kolmen kunnan puhdistamo

Huittinen, Sastamala ja Punkalaidun ryhtyvät valmistelemaan yhteisen osakeyhtiön perustamista jäteveden puhdistajaksi. Puhdistamo rakentuu Huittisten nykyisen jätevedenpuhdistamon tontille Pappilaniemeen. Toiminnassa sen on määrä olla vuonna 2015.

Asia ratkesi maanantaina Huittisten kaupunginvaltuuston tiukassa äänestyksessä. Yhteispuhdistamo sai taakseen 23 valtuutettua. Heikki Aaltosen (kesk) ehdotusta selvittää yhteistyötä vain Punkalaitumen kanssa tuki 21 valtuutettua. Sastamala ja Punkalaidun päättivät mukaan lähdöstään jo joulukuussa.

Äänestyksessä vain vasemmistoliiton valtuustoryhmä pysyi yhtenäisenä äänestäessään yhteispuhdistamoa vastaan. Kokoomuksen puoltavasta rivistä lipesi varavaltuutettu Maria Kankaanranta, demareiden vastustavasta linjasta Aarno Korpela. Perussuomalaiset jakautuivat kahtia Riuttamäen veljesten äänestäessä yhteispuhdistamoa vastaan, samalla linjalla oli kristillisten Veikko Rantanen ja keskustan valtuutetuista Aaltosen lisäksi Esa Laamanen ja Arto Metsämäki.

Päätös oli huittislaisille poikkeuksellisen kipeä. Mika Stenforsin (kok) mukaan keskustelu on jopa johtanut ajatuksia väärään suuntaan.

– Välillä on tuntunut, että meitä yhteispuhdistamon kannattajia olisi syytetty siitä, että haluamme huonontaa nykyistä tilannetta. Me olemme kaikki parantamisen kannalla, Stenfors totesi ja sai hanketta vastustaneelta Reijo Lintuselta (vas) tukea tämän todetessa, että kumpi tahansa ratkaisu parantaa nykytilannetta.

Julkaistu Turun Sanomissa 26.1.2010