Kuntavaalit

Kesäkuu 2010: Urjala haluaa kilpailuttaa hämäläisiä ja pirkanmaalaisia

Urjala kääntää katseensa Forssan suuntaan miettiessään tulevaisuuden yhteistyökumppaneita. Kunnanvaltuusto päätti tiukassa äänestyksessä äänin 13–13 pyytää pääsyä mukaan Forssan ja sen lähikuntien palvelurakenneselvitykseen. Ratkaisevaksi nousi valtuuston puheenjohtajan Paula Virtasen (kesk) ääni.

Viimeiset 15 vuotta Urjala on rakentanut yhteistyötä Pirkanmaan suuntaan. Esimerkiksi terveydenhuollon yhteistoiminta-alue on luotu yhdessä Akaan ja Kylmäkosken kanssa. Mikäli Forssanseudun, Forssan, Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän huhtikuussa käynnistämä selvitys tuottaa lopputuloksen, että Urjalan on kustannustehokkainta järjestää terveys- ja vanhustenpalvelut hämäläisten kanssa, saattaa eteen tulla yhteistoiminta-alueen vaihto. Se saattaisi johtaa laajempaankin yhteistyökuvioiden mietintään.

Päätös on repinyt railon virkamiesten ja luottamushenkilöiden välille. Virkamiehistö puolustaa Pirkanmaan suuntaan tehtävää yhteistyötä, ja palvelurakenneselvitykseen mukaanmenoa pidettiin turhana.

Julkaistu Turun Sanomissa 23.6.2010